Előfizetői tartalom

11 éve tart már az őrület: úgy viszik ezeket az autókat, mintha ingyen adnák

Portfolio
Az Európai Unió autópiaca évek óta kitartóan erősödik, a tavalyi növekedés viszont szabad szemmel már alig volt látható. A támogató makrogazdasági és finanszírozási környezet pozitív hatását ugyanis szinte teljesen kioltotta az új WLTP-menetciklusra történő nehézkes átállás és a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság. Az eladások növekedésének látványos lassulása ellenére a legtöbb autógyártóknak viszont aligha lehet oka a panaszra, hiszen a tavaly értékesített több mint 15 millió autó hatalmas szám és nem sokkal marad el a 2007-es csúcstól.

11 éve tart az őrületAz európai új autó értékesítések (amikor személyautó értékesítésről vagy eladásról írunk minden esetben az újautó-regisztrációt értjük ez alatt) száma közel 15,2 millió darab volt 2018-ban, amely 0,1 százalékos bővülést jelentett az ACEA legfrissebb statisztikái szerint.Ez egyben azt is jelentette, hogy az európai autópiac 11 éve nem volt annyira...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés