A Ford több ezer dolgozójától válik meg Németországban

2019. március 16. 08:00    
nyomtatás
 
Több mint 5000 németországi dolgozójának elbocsátását jelentette be a Ford. Az amerikai autógyártó ezen kívül csökkenteni akarja dolgozóinak létszámát az Egyesült Királyságban is, annak a nagyszabású átalakítási tervnek a részeként, amelytől az európai operáció nyereséges működését várja a menedzsment.

Érdekel, hogy látják a szakemberek az európai autógyártás jövőjét? Jelentkezz még ma a Járműipar 2019 konferenciára!
A Ford még januárban jelentette be, hogy hatalmas átalakításokra készül Európában, amelynek keretében elbocsátásokra, esetleges gyárbezárásokra és a modellpaletta karcsúsítására is sor kerülhet.

Ennek a tervnek a részeként a Ford most bejelentette, Németországban több mint 5000 dolgozójuktól válnak meg és leépítések lesznek az Egyesült Királyságban is. Az amerikai autógyártó hozzátette, még nem határozták meg, hogy a szigetországban mekkora leépítést fognak végrehajtani.

A vállalat ismét beszélt arról is, hogy a jelenleg elérhető modellpalettájukat átalakítják, amelynek következtében a kevésbé jövedelmező modellek gyártása meg is szűnhet. Konkrét példaként a saarlouisi üzemben készülő C-Max gyártásának tervezett beszüntetését említették, amely helyett a nyereségesebben értékesíthető SUV-modellekre vagy éppen a haszongépjárművekre koncentrálnának a jövőben.

A Ford igyekezete nem véletlen, régóta hatalmas nyomás nehezedik ugyanis a menedzsmentre, hogy kezdjen végre valamit a veszteséges európai operációjával. Főleg azóta, hogy a nagy amerikai rivális, a General Motors sikeresen értékesített az évtizedekig veszteségesen működő Opel márkáját a francia PSA csoportnak. De van más oka is annak, hogy ilyen lépéseket hajt végre a Ford, ígéretet tettek a befektetőiknek, hogy az európai operációjuk üzemi marzsa el fogja érni a 6 százalékos szintet hosszútávon.

A Ford több ezer dolgozójától válik meg Németországban(Reuters)


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Felpezsdül a hazai energetikai startup piac (x)

Karnyújtásnyira az akár 50 millió forint értékű MVM Edison fődíj. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium