Előfizetői tartalom

A Volkswagen 50 millió eurót is fizethet a spanyol államnak

MTI
A szén-dioxid-kibocsátási értékeket érintő csalás miatt a Volkswagen-csoport 50 millió eurót is fizethet Spanyolországnak, mert az állam autónként 1000 euróval támogatta az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek vásárlását - jelentette be José Manuel Soria spanyol ipari miniszter a spanyol közszolgálati rádiónak adott interjújában csütörtökön.

A politikus elmondta: a vállalat tájékoztatta arról, hogy a szén-dioxid-kibocsátás manipulálásában világszerte érintett 800 ezer autó közül 50 ezret Spanyolországban értékesítettek. Ha ezek közül minden egyes autót támogatással vásároltak, akkor az azt jelenti, hogy VW-csoportnak 50 millió eurót kell fizetnie az államnak - érvelt a miniszter, hozzátéve, hogy a cég vállalata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés