Előfizetői tartalom

A Volkswagen nem viccelt: tényleg hatalmas dobásra készülnek az elektromos autózás területén

Portfolio
A Volkswagen éves beszámolójából és a menedzsment tagjainak prezentációiból kiderült, hogy a cégcsoportnál teljes sebességgel folyik már a korábban meghirdetett átalakítási stratégia végrehajtása. Ennek eredményeként, illetve a korábbi ígéretekkel összhangban a cégcsoport hamarosan valóságos elektromos autó offenzívába kezd és őrült összegeket fog beruházni az elektromobilitás, a digitalizáció, az önvezető autózás és a mobilitáshoz kapcsolódó különböző szolgáltatások területén 2022 végéig.

Az éves beszámolóból kiderült, a Volkswagen csoport rekord számú, 10,74 millió darab járművet értékesített 2017-ben globálisan, amely 4,3 százalékos növekedést jelentett 2016-hoz képest. A növekedést az európai (+2,6%), az ázsiai (+4,3%), az észak-amerikai (+4%) és a dél-amerikai (23,7%) régió egyaránt segítette. Az eladások megugrásával párhuzamosan rekord szintre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés