Előfizetői tartalom

A Volkswagen valóságos offenzívára készül - 48 milliárd dollárért rendelnek akkumulátorokat

Portfolio
Bár a korábbi híradások még arról szóltak, hogy a Volkswagen 25 milliárd dollár értékben rendel akkumulátorokat elektromos autóihoz, Herbert Diess, a cégcsoport frissen kinevezett vezérigazgatója már 48 milliárd dolláros összegről beszélt a vállalat éves rendes közgyűlésén. A bejelentés nem véletlen, a németek ugyanis valóságos offenzívára készülnek az elektromos autózás területén.

Diess azt ugyan nem árulta el, hogy az újabb 23 milliárd eurós megrendelést mely cégek nyerhetik el, azt viszont lehet tudni, hogy első körben három ázsiai beszállító, a Samsung SDI, az LG Chem és a Contemporary Amperex volt a befutó. Azért, hogy érzékeltessük, mekkora megrendelésről is van szó, érdemes hozzátenni, hogy ez a 48 milliárd dollár durván megegyezik a Tesla piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés