Az autó, ami pillanatok alatt levesz a lábadról (x)

2016. május 26. 15:40    
nyomtatás
 
A japánok annyira összerakták a Mazda MX-5 negyedik generációját, hogy egyedi vezetési élményével mindenkit lenyűgöz, és akkor még a megjelenéséről és az extrákról nem is beszéltünk. Két napig tartó tesztelésünk során alig akartuk letenni sportkocsi kétezres motorral búgó változatát, újra fiatalnak érzi magát benne a vezető, mivel vadul gyorsul, sportos és feltűnő. És a legjobb most az egészben, hogy ehhez az élményhez elérhető áron hozzá lehet jutni az Avis Autókölcsönzőnél.

A száraz tények


Egy Mazda MX-5 tesztelése után rendkívül nehéz dolga van az embernek megmaradni objektív talajon, de kezdjük ezzel, hogy mindenki számára világos legyen, milyen autóval állunk szemben. A Mazda természetesen a sportautójába is a SKYACTIV technológiával ellátott motort tette, az egyszerűség jegyében két benzinmotor közül lehet választani: az 1500 köbcentis 131 lőerős és a 2000 köbcentis 160 lőerős áll rendelkezésünkre (a Portfolio ez utóbbit tesztelte).

Az autó, ami pillanatok alatt levesz a lábadról (x)


A Mazda 10 évet várt a világ legsikeresebb roadsterének hirdetett sportautó negyedik modelljének piacra dobásával, és nem akármilyen autóval elégítette ki a kiéhezett rajongókat. A műszaki adatok és felszereltség iránt érdeklődő olvasóknak ajánljuk figyelmébe ezt az oldalt.

Az élmény


Az MX-5-ös roadsternek a vezetési élmény a lényege. Amit nyújt, egyszerűen elkápráztatja az embert, és beülve már amikor a start gombot megnyomjuk megdobban a szívünk a felmorgó motor hallatán. Nagyon egyben van a negyedik generációs MX-5: az erőt és a dinamikát garantálja a 2000-es motor, az úttartása első osztályú, a váltóra nincsenek szavak, a belső kialakításában is uralkodik a sportosság (csak 185 centi alattiak számára előnyös ez).

Személyes tapasztalat, hogy a Mazda MX-5-nek köszönhetően újra fiatalnak érzi magát az ember, szinte ugyanaz az érzés keríti hatalmába, mint amikor friss jogosítvánnyal először ül be egyedül a volán mögé. Az autó gyorsulását nem lehet nem kipróbálni minden egyes zöldre váltó lámpánál (dinamikáját bizonyítja, hogy a hivatalos adatok szerint 7,3 másodperc alatt fent van 100-on). A munkába járás ideje lerövidül és nem azért mert száguldozunk a városban, hanem mert feltűnő megjelenésével helyet parancsol magának az autó. Igaz ugyan, hogy nincs 4 méter hosszú, de külsőre úgy néz ki, mint egy támadni készülő ragadozó. Nem volt nehéz észrevenni, hogy feltűnő külseje és felmorduló hangja miatt utánafordulnak a járókelők. A manuálisan egyszerűen lehúzható tető tovább fokozza az örömteli és szabad autózás érzését. És apróságnak tűnik csupán, de nagyon eltalálta a Mazda a külső karosszéria belső térbe történő átmenetét is.

Az autó, ami pillanatok alatt levesz a lábadról (x)Összességében tehát a külső és belső megjelenésével pillanatok alatt megnyeri magának az utasait, majd egy rövidebb vezetési élmény után lenyűgözi a vezetőt (még a kissé bizonytalan kormányzását is meg lehet szokni).


Az élmény tehát szinte egyedülálló, és akkor még az extrákat meg sem említettük még. A Portfolio által tesztelt legmagasabb felszereltségű MX-5-öst (G-160 Revolution) minden földi jóval ellátták: 17"-os könnyűfém felni, Bilstein sportos felfüggesztés, parkolást segítő rendszer, i-stop leállító/újraindító rendszer, i-ELOOP fékenergia-regenerációs rendszer, 7"-os érintőképernyős központi egység, kormányról vezérelhető audio- és Bluetooth-rendszer, tempomat, 9 Bose hangszóró, esőérzékelős ablaktörlők, kulcs nélküli indítás és beszállás, ülésfűtés, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. És mindezt tesztelésünk ideje alatt 7 literes átlagfogyasztás mellett képes nyújtani az új Mazda MX-5.

És ehhez az érzéshez most megfizethető áron hozzá lehet jutni. Az Avis Autókölcsönzőnél ugyanis akár 1 napra is bérelhető a 160 lőerős roadster, 35 ezer forintért és ez alapján biztosan állíthatjuk, hogy sokan megengedhetik maguknak, hogy kipróbálják az autózás ilyen szintű élményét.

Az autó, ami pillanatok alatt levesz a lábadról (x)


Ezt se hallgassuk el


Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ezt a sportkocsit nem az egyszerű hétköznapokra érdemes használni, hiszen kétszemélyes és csomagtartója minimális. De a hétköznapi célokra ott vannak az átlagos autók.

Még egy fontos kiegészítést kell tennünk: a fent bemutatott egyedi élményt valószínűleg nem mindenki élvezheti: a 185 centi alattiak kiváltsága maradhat ennek az autónak a hosszabb távú használata. És nyilvánvaló, de érdemes megemlíteni (az ilyen autók vezetőinek ez természetes), hogy a sportautónak ára van: nem egyszerű a ki- és beszállás.

A vezetési élmény mellett apróságnak tűnik a tárolók hiánya, a széles középső konzol, ami helyet vesz el az amúgy is szűk autóból, a középső vezérlő nehézkes elérése, a könyöklő túlzott keménysége.

Az új Mazda MX-5 kabrió kölcsönzésének részletei az Avis Autókölcsönző oldalán találhatóak meg.


Az autó, ami pillanatok alatt levesz a lábadról (x)

A Portfolio által tesztelt, AVIS-flottába tartozó MX-5.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium