Egy hetes sztrájkot hirdetett a szakszervezet - Reagált az Audi a kemény lépésre

MTI, Portfolio
2019. január 23. 15:30    
nyomtatás
 
Egy hetes sztrájkot hirdetett csütörtök reggel hat órától január 31-én reggel hat óráig az Audi Hungaria Zrt. egész területére az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ), miután az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította az eddigi tárgyalásokat - közölte az AHFSZ elnöke szerda délután sajtótájékoztatón Győrben. Az Audi tudomásul vette az általános sztrájk meghirdetését és felkészül annak következményeire.Az Audi tudomásul vette a sztrájk meghirdetését


Németh Sándor elmondta, hogy a 168 óra alatt bárki csatlakozhat a gyár területén a sztrájkhoz, amely idő alatt a tárgyaló delegáció folytatja a megbeszéléseket. Amennyiben elfogadható ajánlatot kapnak a munkáltatótól, a sztrájkot beszüntetik - tette hozzá. Múlt pénteken már kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak az Audi-dolgozók szakszervezete, amelyen a beosztott dolgozók 100 százaléka részt vett.

A szakszervezet bejelentésével kapcsolatban megkerestük az Audit is, amely hivatalos válaszában jelezte:

Az Audi Hungaria tudomásul veszi az általános sztrájk meghirdetését és felkészül annak következményeire.

A bértárgyalások folytatódnak. Az Audi Hungaria igazgatósága továbbra is arra törekszik, hogy egy mindkét fél számára elfogadható megállapodás szülessen, amely hozzájárul a munkatársak elégedettségéhez, biztosítja az Audi Hungaria gazdaságosságát, és garantálja a munkahelyek hosszú távú biztonságát az Audi Hungariánál.


Nem közeledtek az álláspontok


Ahogy arról tegnap beszámoltunk, egyelőre nincs megállapodás az idei bérekről a győri Audinál: a cégvezetés legújabb, vasárnap átadott ajánlatát ugyanis hétfőn ismét elutasította az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) sztrájkbizottsága.

A vállalatnál hónapok óta tartanak a bértárgyalások, de eddig nem vezettek eredményre. A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy az idén 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg minden dolgozó alapbérét. Emellett szeretnék, ha a cég kompenzálná a dolgozókat a cafeteria változó adózása miatt és évi 787 ezer forintra emelné a cafeteria keretét. További céljuk a dolgozókat motiváló jubileumi bónusz bevezetése, a mozgóbér 4 százalékának alapbérbe történő beépítése. Az Audi viszont két év alatt húsz százalékos béremelést javasolt korábban, amit múlt szerdán új tartalmi elemekkel egészített ki, de ez is kevésnek bizonyult.
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium