Előfizetői tartalom

Egy mozdulat is életet ment

Portfolio
A biztonsági öv jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A tetőcsomagtartóra helyezett tárgyakat jórészt igyekeznek valamilyen módon rögzíteni az emberek, míg saját magukat és utasaikat jóval többször hagyják rögzítetlenül. Nem igaz, hogy ezzel a magatartásukkal csak maguknak okozhatnak károkat, ugyanis a vezetőülésből "kieső" vezető nem képes tovább irányítani az autót, ezáltal újabb balesetet elkerülni, míg a hátsó ülésen öv nélkül utazók szó szerint megölhetik az elöl ülőket. Csak egyetlen mozdulat, és mindenki nagyobb biztonságban utazik.

Egy új, a Ford által támogatott felmérés szerint Európában az emberek több mint egyharmada a jogszabályi előírások ellenére sem csatolja be a hátsó ülésen a biztonsági övet: a felmérés során több mint 7 100 felnőttet kérdeztek meg Európa-szerte, és az derült ki, hogy közel egynegyedük nem ragaszkodik ahhoz, hogy a hátsó ülésen utazók bekössék magukat. A biztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés