Elektromos autót venne? - Mától könnyített feltételekkel 1,5 milliót ad az állam

2018. október 29. 10:20    
nyomtatás
 
Ahogy arról korábban írtunk, mától ismét lehet pályázni elektromos autók beszerzésének támogatására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére 2018. október 29-én 8 órától egyszerűsített feltételrendszerrel és tartalommal érhető el az autósok körében népszerű lehetőség.A támogatást magánszemélyek és jogi személyek részére tisztán elektromos személygépkocsik, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik és/vagy L7e-CU kategóriájú áruszállításra tervezett nehéz emelt teljesítményű kvadok vásárlásához lehet felhasználni.

A pályázatok benyújtására a https://palyazat.e-mobi.hu/ pályázati portálon keresztül van lehetőség. A támogatás mértéke a bruttó eladási ár 21 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint. A támogatott gépjárművek esetében a korábbi bruttó 15 millió forintról 20 millió forintra emelkedett a maximum vételár. A támogatási összegeket változatlanul a kereskedővel számolják el, akik azonban az eddigi gyakorlattal szemben előleget is kérhetnek.

A korábbiaktól eltérően az elektromos gépjármű kizárólag a Támogatói Okirat hatályba lépése után szerezhető be, a benyújtás során nem kell konkrét típust kiválasztani. Egyszerűbbé vált a pályázatok beadása: míg előzőleg minden dokumentumot eredeti példányban is be kellett küldeni, most már elegendő csak a cégszerűen aláírt és keltezéssel ellátott pályázati nyilatkozatot egy eredeti példányban postai úton eljuttatni a lebonyolító szervhez.

Fontos változás, hogy a támogatás finanszírozásának módja alapesetben előfinanszírozás. Ha a regisztrált kereskedő utófinanszírozási formát választ, akkor a támogatói okirat módosítását kell kezdeményeznie. Amennyiben a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 90 napon belül az engedményezési szerződést nem kötik meg, úgy a vissza nem térítendő támogatás kizárólag utófinanszírozás keretében vehető igénybe.

A programmal kapcsolatban minden további részletet és a pályázati útmutatót a https://e-mobi.hu/hu/gzr-d-o-2018-kiiras oldalon érik el az érdeklődők.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium