Európa legnagyobb Ford adminisztratív központját nyitották meg Budapesten

2018. szeptember 14. 12:15    
nyomtatás
 
Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója megnyitotta Budapesten a Ford legújabb üzleti szolgáltató központját, amely számos európai és globális feladatot lát majd el a jövőben.A vállalat közleménye szerint a budapesti Váci Greens irodaházban kezdi meg működését több marketing, gyártástervezési és egyéb európai funkció mellett például az Európát, Közel-Keletet és Afrikát kiszolgáló új Regionális HR szolgáltató központja is.

Európa legnagyobb Ford adminisztratív központját nyitották meg Budapesten

A Ford új üzleti szolgáltató központja Budapesten


Az új irodával együtt a Ford már három helyszínen - Budapesten 2 irodaházban, és Szentendrén a Ford székházban - van jelen Magyarországon, jelenleg több mint 500 magasan képzett fiatal magyar mérnök és közgazdász szakembernek adva munkát különböző marketing, értékesítési, pénzügyi, árazási, gyártástervezési, műszaki és most már HR területeken is.

Az új budapesti Ford üzleti szolgáltató központ megnyitása egy 2013-ban elkezdett hosszú folyamat legújabb lépése, amelynek során a magyarországi központban dolgozó jól képzett, motivált, több nyelvet beszélő, diplomás magyar munkavállalók teljesítményét és szaktudását elismerve a Ford egyre több európai és globális funkciót hozott Magyarországra
- nyilatkozta Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója.

A program keretében ebbe a budapesti tudásközpontba kerül át Európa összes Ford-piacának számos pénzügyi, gyártástervezési, termékmanagement, marketing kontrolling, és after sales funkciója, valamint számos globális, a világ 41 piacát kiszolgáló feladatkör is, mint pl. a CAPEX tervezés vagy a nagyon fontos beszállítói fejlesztés és minőség-ellenőrzés.

Az új centrum megnyitásával Európa legnagyobb Ford adminisztratív központja jön létre, újabb munkahelyeket teremtve Budapesten, szakmai és karrierlehetőséget biztosítva számos fiatal szakember számára. Az év végére a Ford munkavállalóinak létszáma várhatóan közel 600-ra növekszik majd.

A most megnyitott centrummal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Ford folytatja azt a törekvését, hogy - bár nem végez az országban autó-összeszerelő tevékenységet - kiemelten fontos autóipari munkaadóvá váljon Magyarországon. Az új szervezet létrehozásával a Ford lett az ország legnagyobb amerikai székhelyű autóipari munkáltatója.

Az eseményen Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kijelentette:

A hazai autóipari paletta teljessé válik, a termelés, illetve a kutatás-fejlesztés mellett egy nagy világmárka Magyarországra hozta a termelést támogató adminisztratív, pénzügyi funkcióinak központját.


Mindez azért is fontos az ország szempontjából, mert 2019 végére a Ford 700 munkatársat foglalkoztat majd Magyarországon, döntően diplomás, nyelveket beszélő fiatal szakembereket - mutatott rá a miniszter.

Európa legnagyobb Ford adminisztratív központját nyitották meg Budapesten

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere (a kép jobb oldalán)) és Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója (a kép bal oldalán) ma ünnepélyes keretek között megnyitotta Budapesten a Ford Motor Company legújabb üzleti szolgáltató központját.


(MTI,Ford)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium