Ez az igazi érvágás: több Teslát adtak el, mint 7-es BMW-t és S-osztályos Mercedest

2018. február 20. 11:30    
nyomtatás
 
Egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a német luxusautó-gyártók, a Tesla már Európában is megverte őket a felső kategóriában, tavaly ugyanis több fogyott a Model S-ből, mint a BMW 7-es sorozatából és az S-osztályos Mercedesből.

Kereskedés BMW-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A Tesla egyre nagyobb nyomást gyakorol a német luxusautó-gyártókra, amelyek rohamléptekben igyekeznek beruházni és fejleszteni az alternatív meghajtás területén és sorra jelentik be újabb és újabb plug-in-hibrid és elektromos modelljeik piacra dobását.

Ezek a lépések abszolút indokoltak, főleg, hogyha megnézzük az eladási statisztikákat, a felső kategóriában ugyanis a Tesla már nem csak Amerikában, hanem itt Európában is veri a legnagyobb riválisait, a BMW-t és a Mercedest.

Tavaly a Tesla Model S európai értékesítése közel 30 százalékkal ugrott meg, így összesen 16132 darabot adtak el az elektromos modellből. A Mercedes S-osztályból 3 százalékos növekedést követően 13359 darabot, míg a BMW 7-es sorozatából 13 százalékos visszaesést követően 11735 darabot értékesítettek csupán a JATO Dynamics statisztikái szerint.

Az Egyesült Államokban is simán tarolt a Tesla ebben a kategóriában, a 9 százalékos növekedésnek köszönhetően közel 28800 autót értékesítettek 2017-ben. A helyi nagy rivális modellből, a Cadillac XTS-ből viszont 27 százalékkal kevesebb fogyott 2017-ben, mint egy évvel korábban, így csupán 16 275 darabot adtak el belőle, míg a Mercedes S-osztályból 16 százalékkal kevesebb fogyott, amely 15888 darabos értékesítést jelentett tavaly.

A felső kategóriás járművek darabszáma, a Teslát kivéve, ugyan eltörpül egy-egy autógyártó összértékesítésén belül, ugyanakkor ezek a modellek képviselik a gyártástechnológia csúcsát és az általuk kínált megoldások erősítik leginkább az egyes márkák presztízsét. És ami mindezeknél is sokkal fontosabb, ezeket a modelleket kínálják a legmagasabb áron az egyes gyártók és érnek el rajtuk jelentős profitmarzsot.

(Automotive News Europe)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium