Előfizetői tartalom

Fontos vendégei voltak a Fehér Háznak - A német autógyártók mindent bevetnek

Portfolio
Kedden sor került a Fehér Házban Donald Trump és a legnagyobb német autógyártók vezetőinek hivatalos találkozójára azt követően, hogy az amerikai elnök hónapokon keresztül lebegtette, 25 százalékos importvámot fog kivetni az összes Európából érkező autóra. Egy ilyen lépés természetesen érzékenyen érintené a német autógyártókat, amelyek tavaly 20 milliárd dollár értékben exportáltak autókat az Egyesült Államokba, így azok igyekeztek megragadni az alkalmat a feszültségek enyhítésére.

Ennek egyik legbiztosabb módját választották, próbáltak Trump kedvében járni azzal, hogy kivétel nélkül ígéretet tettek arra, hogy növelik beruházásaikat és új munkahelyeket teremtenek az Egyesült Államokban. Ugyanakkor figyelmeztették is az amerikai elnököt, hogy erre aligha lesz lehetőségük abban az esetben, hogyha végül tényleg bevezetésre kerül a 25 százalékos importvám....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés