Előfizetői tartalom

Gyökeresen megváltoznak az autók - Itt a közlekedés új korszaka

Portfolio
A telekocsi szolgáltatások iránti növekvő kereslettel egy új járműkategória van születőben: olyan rugalmas belső terű autók, amelyeket a felhasználók igényeinek megfelelően személyre lehet szabni. Csak Európában, az Egyesült Államokban és Kínában egymillió ilyen speciálisan tervezett, többségében elektromos jármű eladása várható 2020-ig, és a kereslet 2025-re várhatóan eléri majd a 2,5 milliót is - írja a Roland Berger közleményében.

Ez az újfajta jármű két nagy mobilitási szupertrendet egyesít: a telekocsizást és az elektromobilitást - magyarázza Schannen Frigyes, a Roland Berger magyarországi partnere. Hozzátette, ez az új járműkategória az utast, nem pedig a sofőrt helyezi a középpontba és kifejezetten modern taxiszolgáltatásra készül. Vonzó, új piaci szegmens nyílik most meg az autógyárak előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés