Előfizetői tartalom

Használt gumikból épül ökoaszfalt

Portfolio
Az Egyesült Államokban, Kaliforniában 5,3 millió dollárt osztanak szét az állam városai között, hogy a pénzből használt autógumik újrahasznosításából készült aszfaltból építsenek utakat. Az új utak nem csak arra jók, hogy eltüntessék a felhalmozott gumihegyeket, hanem tartósabbak és a tapadásuk is jobb, mint a hagyományos aszfaltburkolatoknak.

Kaliforniában 5,3 millió dollárból épülnek új "ökoutak", vagyis olyan burkolattal rendelkező útszakaszok, amelyek használt gumik újrafeldolgozásával készülnek. Az államban évente 44 millió gumit használnak el az autósok, ezeket szeretnék környezettudatosan újrahasznosítani. Az abroncsokból először eltávolítják a nem-gumi alapanyagok 99 százalékát, majd ledarálják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés