FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Hatalmasat bukott a Tesla, de hamarosan megint nyereséges lehet

A Tesla közzétette első negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, az amerikaiak az összes fontos soron messze alulmúlták az elemzői várakozásokat. A menedzsment ugyanakkor úgy látja, hamar túllendülnek majd az eladások visszaesésén, az egyes modelleken elért marzsok zsugorodásán és faraghatnak a költségeiken is. Így a harmadik negyedévtől ismét nyereségesen működhet a Tesla, amely egyrészt képes lesz legyártani azt a 360-400 ezer autót, amelyet korábban megígért 2019-re, másrészt folytathatja majd az összes fontos projektjét. Utóbbiak megvalósításához kapcsolódóan fontos azt is megjegyezni, hogy Musk már arról beszélt, érdemes lehet elgondolkodniuk egy esetleges tőkeemelésen.

A Tesla árbevétele meghaladta a 4,5 milliárd dollárt az első negyedévben, amely több mint 33 százalékos növekedést jelentett 2018 azonos időszakához képest. Ebben fontos szerepet játszott, hogy a core tevékenység, az autógyártó üzletág, valamint a szerviz és egyéb szolgáltatások árbevétele egyaránt érdemben növekedett. Ugyanakkor a nettó eredménysoron több tényező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés