Hétfőn dönthetnek Rupert Stadler sorsáról

2018. szeptember 14. 14:15    
nyomtatás
 
Hétfőn összeül a Volkswagen felügyelőbizottsága, hogy megvitassák, mi legyen a sorsa Rupert Stadlernek, az Audi felfüggesztett vezérigazgatójának, aki jelenleg őrizetben van - állítja a Spiegel saját forrására hivatkozva.A német lap szerint a felügyelőbizottság megvitatja hétfőn, hogy Rupert Stadlernek le kell-e mondania a vállaltnál betöltött pozíciójáról azt követően, hogy a rendőrség június közepén őrizetbe vette. Erre egyébként azért került sor, mert a hatóságok attól tartottak, hogy Stadler a dízelbotrányban érintett más vezetőkkel összebeszélhet, közös verziót találhat ki a botrányról, és akár bizonyítékokat is megsemmisíthetnek.

A lap forrására hivatkozva arról is ír, hogy a Volkswagen felkérheti Stadlert, mondjon le véglegesen vezérigazgatói posztjáról, amelynek feladatait jelenlegi helyzetében nem tudja ellátni. Stadler egyébként az ügy kirobbanását követően maga kérte, hogy nevezzenek ki a helyére egy ideiglenes vezérigazgatót. Ennek a kérésnek természetesen a felügyelőbizottság eleget is tett, így az Audi ideiglenes vezérigazgatói posztjára Abraham Schot, a társaság igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja lett kinevezve.

A Reuters forrása viszont azt állította, hogy a Volkswagen felügyelőbizottsága azért ül össze hétfőn, hogy a cégcsoport két fontos divíziójának: a kamion- és buszgyártásnak lehetséges tőzsdei bevezetéséről beszélgessenek. Nem pedig azért, hogy Stadlerrel foglalkozzanak.

A vállalati forrás azt viszont elismerte, hogy nagy valószínűséggel Stadlerről is esik szó majd az ülésen, ugyanakkor nem várható érdemi döntés az ügyében.

Hétfőn dönthetnek Rupert Stadler sorsáról

Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója az Audi e-tron prototípusa mellett a német járműipari cég előző évi mérlegét ismertető sajtóértekezleten a társaság ingolstadti székházában 2018. március 15-én.
Forrás: MTI/EPA/Lukas Barth


(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium