Előfizetői tartalom

Hirtelen közel 50 új modell tűnt el a magyar autópiac kínálatából

Portfolio
Magyarországon körülbelül 40-50 különféle személyautót nem lehet jelenleg megrendelni, köztük népszerű modellek egyes változatait - írja a Vezess.hu. A problémát az okozza, hogy több modellre még nem sikerült megszerezni az új fogyasztásmérési szabványhoz tartozó típusbizonyítványt. Ez viszont komoly gond, hiszen ennek hiányában egyetlen autó sem helyezhető forgalomba 2018. szeptember 1-től.

Az elmúlt hetekben több cikkünkben is foglalkoztunk azzal (itt és itt), hogy 2018. szeptember 1-től az összes új gyártású személygépkocsinak át kell esnie az új WLTP-menetciklus szerinti vizsgálaton és azon teljesítenie kell az előírt kibocsátási értékeket. A szükséges vizsgálat hiányában az adott modell nem szerezheti meg a típusengedélyt, amely egyben azt is jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés