Előfizetői tartalom

Itt vannak az újabb bizonyítékok: a világ egyik legnagyobb autógyártója csúnyán lemaradt a Teslától

Portfolio
A héten több olyan bejelentés is érkezett a Toyotától, amelyek újabb bizonyítékai annak, hogy lemaradtak a tisztán elektromos autózásban. A japánoknak ez tudatos üzleti döntése volt korábban, most viszont szemmel láthatóan nagyon igyekeznek behozni a lemaradásukat. A kínai BYD-val közösen fejlesztenek majd akkumulátorokat és elektromos autókat, míg a szintén kínai Contemporary Amerex Technology (CATL) akkumulátorokkal látja majd el a vállalatot.

A Toyota bejelentette, hogy a jövőben a BYD-val közösen fejleszt majd akkumulátorokat és elektromos autókat, amelyeket a kínai autópiacon fognak értékesíteni. A tervek szerint az együttműködés során szedánok és SUV-k készülhetnek, amelyek a Toyota égisze alatt kerülhetnek piacra a 2020-as évek elején - írja az Automotive News Europe. Pár nappal korábban a Toyota a Contemporary...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés