Előfizetői tartalom

Jó híreket tett közzé a magyarországi Audi-gyár

Portfolio
Az Audi Hungaria stabil eredményekkel zárta fennállásának 25. jubileumi évét: közel 2 millió motort és 100 ezer autót gyártottak Győrben, az árbevétel pedig megközelítette a 7,4 milliárd eurót tavaly - írtuk korábban. A társaság által most közzétett éves beszámolóból kiderült az is, hogy a kihívásokkal teli 2018-as év ellenére alig csökkent az üzemi eredménye, míg a nettó eredménye érdemben növekedett. A jövő szempontjából pedig kiemelten fontos, hogy az idei évben elindul a második SUV modell, az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása, amely tovább erősítheti a magyar gyárat.

Tavaly számos kihívással kellett szembenéznie a győri Audi-gyárnak, ezek közül a legjelentősebb kétség kívül a WLTP-átállás miatti termelési ingadozás volt. Ennek ellenére nem következett be érdemi csökkenés a motor- és autógyártásban 2018-ban. Az Audi Hungaria az elmúlt évben 1 954 301 motort, köztük 9 453 elektromotort gyártott. A motorgyártás termékpalettája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés