Előfizetői tartalom

Kevesen tudják, hogy magyar volt a névadója az autós világcégnek

Portfolio
Világszerte egyre nagyobb üzlet az autókölcsönzés - az egyes régiók között azonban jelentős különbségek vannak. Míg Amerikában teljesen természetes, hogy magánszemélyek bérautóval közlekednek - például a repülőtér és a belváros között-, addig Magyarországon a legtöbb autót céges ügyfelek kölcsönzik. Az autóbérlések történelme is izgalmas - és természetesen egy magyarnak is fontos szerep jutott benne.

Idén ünnepli alapításának századik évfordulóját a világ egyik legnagyobb autókölcsönzője, a Hertz. Valószínűleg kevesen lepődnek meg azon, hogy ennek a cégnek is vannak magyar gyökerei. Sőt, maga a névadó az, aki Magyarországon született. 1879-ben az Osztrák-Magyar Monarchia területén, egy felvidéki faluban, Szklabonyán (mai nevén Mikszáthfalván), magyar állampolgárként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés