Lenyomták a Teslát - Ezek voltak 2017 legnépszerűbb elektromos autói

2018. február 10. 08:25    
nyomtatás
 
Nagyon pörög a konnektorról tölthető elektromos autók értékesítése Európában, ez volt a leggyorsabban bővülő kategória tavaly. A jövő is biztató, a várakozások szerint idén már a teljes autópiac mintegy 4 százalékát adhatják. De melyek voltak a vásárlók kedvenc modelljei 2017-ben?Nagyon pörög az elektromos autók értékesítése


Az egyre nagyobb hatótávolságot biztosító akkumulátoroknak, a direkt és indirekt ösztönzőknek, valamint a dinamikusan fejlődő nemzetközi töltőinfrastruktúrának köszönhetően az elektromos autók száma érdemben nőtt 2017-ben is.

Tavaly plug-in-hibrid és a tisztán elektromos járműből 307 ezer darabot adtak el csak Európában, amely 38 százalékos növekedést jelentett 2016-hoz képest.


Lenyomták a Teslát - Ezek voltak 2017 legnépszerűbb elektromos autóiÉrdemes azt is megjegyezni, hogy az európai új autók értékesítésén (amikor személyautó értékesítésről vagy eladásról írunk minden esetben az újautó-regisztrációt értjük ez alatt) belül a konnektorról tölthető autók eladásai bővültek a leggyorsabb ütemben. A megugró értékesítéseknek köszönhetően a plug-in hibrid és tisztán elektromos autók a teljes autópiac 2 százalékát adták már 2017-ben.

A várakozások szerint a részarányuk érdemben növekedhet idén is, így a teljes piacnak mintegy 4 százalékát adhatják majd.


Érdekes statisztika az is, hogy a tisztán elektromos meghajtású autók már 49 százalékát adták a konnektorról tölthető járművek összértékesítésének tavaly, így ha a trend folytatódik az eladásokon belül, akkor idén már több elektromos autó fogyhat Európában, mint plug-in hibrid.

A legnépszerűbb modellek Európában


2017 egyértelműen az új Renault Zoe éve volt, a tisztán elektromos meghajtású autóból 31 410 darabot értékesítettek, amellyel a teljes piac mintegy 10 százalékát adta.

Lenyomták a Teslát - Ezek voltak 2017 legnépszerűbb elektromos autói

Forrás: Renault


A második helyen a BMW i3-as végzett, közel 21 ezren szavaztak bizalmat a modellnek Európában, amellyel mintegy 7 százalékos piaci részesedést tudhatott a magáénak a konnektorról tölthető járművek között.

Lenyomták a Teslát - Ezek voltak 2017 legnépszerűbb elektromos autói

Forrás: BMW


A harmadik helyre a Mitsubishi Outlander ért fel, azt követően, hogy a járműből több mint 19 ezer darabot adtak el, amivel a teljes piacnak közel 6 százalékát adta.

Lenyomták a Teslát - Ezek voltak 2017 legnépszerűbb elektromos autói

Forrás: Mitsubishi


A Tesla két modellje, a Model S és a Model X a TOP10-es listának csak az ötödik és nyolcadik helyéig jutott, de itt gyorsan meg kell azt is jegyezni, hogy két luxusmodellről beszélünk, amelyek ára jóval magasabb, mint egy elektromos Renault vagy Nissan modellé.

A TOP10-es listával kapcsolatban érdemes megjegyezni azt is, hogy elképesztően erős a Renault-Nissan-Mitsubishi csoport az elektromos autók eladása területén. A Zoé, az Outlander és a Leaf eladásai a teljes piacnak közel negyedét adták Európában tavaly.

Lenyomták a Teslát - Ezek voltak 2017 legnépszerűbb elektromos autói(CleanTechnica)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium