Már a biztonsági öv használatát is figyelik a szuperkamerák

2019. június 12. 21:31    
nyomtatás
 
A sebességmérés funkció után új tulajdonsággal élesedett a VÉDA-rendszer - írja a jogmagazin.


A portál azt írja, hogy egy hivatalos megkeresésből kiderült, hogy

a rendszert élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék azt a szabálysértőt, aki nem használja a biztonsági övét.

Ha valaki nem kapcsolja be a biztonsági övét, akkor azért a hatóság közigazgatási bírságot szab ki. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt nem az üzembentartót kell bírságolni, hanem a járművezetőt vagy az utazó személyt. Ez a szabálysértés nem tartozik az objektív felelősség hatálya alá.

A vonatkozó kormányrendelet táblázatából az is kiolvasható, hogy a szabálysértő mekkora bírságra számíthat:
  • lakott területen belül 10 ezer forint,
  • lakott területen kívül 15 ezer forint,
  • autópályán 20 ezer forint.

A traffipax-rendszer egyes funkcióit - beleértve a biztonsági öv használatának figyelését is - a VÉDA végpontoknál, valamennyi rendszerelemet érintően tesztelték - részletezte a portálnak a rendőrség, és azt is leszögezték, hogy

a biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye 100%-osan bizonyítható.

Azt is hozzátették, hogy míg a gyorshajtás esetén automatizált döntéshozatali eljárás megy végbe, addig a biztonsági öv használatának elmulasztása esetén nem, ugyanis ebben az esetben az illetékes rendőrkapitányság folytatja le az eljárást.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium