Előfizetői tartalom

Milyen autó számít luxusnak? Szavazz!

Hámor Iván
A kormányfő július utolsó péntekén, a szokásos heti rádióbeszélgetésében ismét felvetette a luxustermékek után fizetendő forgalmi adó kulcsának jelenleginél - 27% - is magasabbra emelését. Bizonyos termékek esetében tehát nem kizárt a 30-35%-os áfakulcs sem, sőt a 2014-es költségvetés tervezésekor konkrétan számolnak ennek a hatásával. Szavazz, milyen autók tartoznak a luxus kategóriába, amelyek után jogos lehetne a magasabb áfakulcs?

Milyen autó számít luxusnak? Új, nullkilométeres személyautót ma 2 millió forintért is lehet kapni, a másik véglet - a Magyarországon hivatalosan kiadott árlistákon - valahol 200 millió felett van, de természetesen a határ a csillagos ég, az egyedi igényektől függően. Egy ma átlagosnak tekinthető, kb. 6 millió Ft körüli autó 5 év alatt legalább 13-14 millió forintjába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés