Előfizetői tartalom

Sajnos keveseket érint, de csökkent a CNG ára

Portfolio
A ma még alternatívnak számító hajtóanyagok - LPG, CNG, áram, stb. - árváltozása jóval kevesebbeket érint mint a hetente, vagy annál is sűrűbben történő benzin- és gázolajár mozgás, de a jelentőségét ezeknek sem szabad alábecsülni! A ritkább árváltozás nagyobb mértéket eredményez, így a CNG esetében a mostani csökkenés sem 1-2 forintos, hanem kétszámjegyű. Egészen pontosan 16 forinttal kerül kevesebbe 1 kg sűrített földgáz az azt használó autósok számára Budapesten. A FŐGÁZ CNG Kft. ennyivel mérsékelte az általa értékesített hajtóanyag nagykereskedelmi egységárát, így az 345 Ft/kg a társaság nyilvános kútjain.

A FŐGÁZ kútoszlopainál elérhető CNG energiatartalma alapján számított benzin-liter-egyenértéke (BLE) 225,5 Ft, míg gázolaj-liter-egyenértéke (GLE) 253,7 Ft, vagyis a CNG üzemű járművek mintegy 6-700 forintos árelőnyt érhetnek el 100 kilométeren a hagyományos üzemanyaggal működő és azonos méretű autókkal szemben. A fővárosban jelentős számban közlekednek földgázos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés