Előfizetői tartalom

Se az autós, se a rendőr nem látja, meddig érvényes a vizsga

Hámor Iván
2016 elején lépett életbe az a szabályozás, miszerint már nem kerülnek színes "matricák" a járművek - jó esetben - hátsó rendszámtábláira, amik a műszaki vizsgát, illetve a környezetvédelmi vizsgálat meglétét és érvényességének idejét, valamint a környezetvédelmi besorolást is mutatják. Ez nem csak az üzemeltetők számára okoz nehézséget, hiszen nem elég ránézniük a saját, vagy az általuk használt autó rendszámára, hanem a forgalmi engedélyt kell böngészniük, értelmezniük pl. egy szmog riadó esetén is, hanem a hatóság munkájának megváltozását is magával hozza.

Az eddig érvényben levő rendszerben a hatóságok megfelelően képzett szakemberei egyetlen pillantással képesek voltak megállapítani, hogy egy autó műszaki vizsgája és környezetvédelmi besorolása alapján az adott pillanatban szabályosan, vagy illegálisan vesz részt a forgalomban. Az új szabályozás ezt már nem teszi lehetővé, hanem az egyre sűrűbb kiépítettségű elektronikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés