Előfizetői tartalom

Sorsdöntő megállapodás előtt a Volkswagen

Egy év telt el azóta, hogy kiderült, a Volkswagen trükközött dízel autóival a kibocsátási teszteken, a szóban forgó sorsdöntő megállapodás mégsem közvetlenül, hanem csak közvetetten kapcsolódik a dízelbotrányhoz. A menedzsment által megfogalmazott új stratégia ugyanis jelentős javulást irányoz elő a profitabilitás területén, de ennek elérése csak álom maradhat, hogyha nem sikerül megállapodniuk a szakszervezetekkel a kiadások csökkentéséről.

Egy évvel ezelőtt ismerte el bűnösségét a Volkswagen2015. szeptember 18-án robbant a hír a világsajtóban, trükközött dízel autóival a Volkswagen-csoport az amerikai kibocsátási teszteken, ezért a húzásáért pedig akár 18 milliárd dolláros büntetést is kaphat. A csalás tényét néhány napon belül elismerték a németek, ezt követően pedig felpörögtek az események:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés