Csináljatok már egy elektromos autót, ami olyan jó, mint egy Tesla, csak kevesebbe kerül!

2018. április 16. 10:40    
nyomtatás
 
A német gazdasági miniszter a Bildnek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a német autógyártóknak jelentős beruházásokat kell végrehajtania az elektromos autózás és az akkumulátor előállító létesítmények kifejlesztése terén. Peter Altmaier hatótáv terén a Teslát állította követendő példának a német autógyárak elé, azonban a gazdasági miniszter szerint az ország autógyártóinak mindezt alacsonyabb költségek mellett kell megvalósítania.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Peter Altmaier szerint a német autógyáraknak jelentős összegeket kell befektetniük az elektromos autó technológiákba, továbbá az akkumulátor előállítás terén is beruházások szükségesek, mivel a több millió elektromos akkumulátor iránti várható kereslet érdemben javíthatná a cégek jövedelmezőségét. A német gazdasági miniszter a Bildnek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy ezen beruházások hiányában a hozzáadott érték jelentős része Ázsiában vagy az Egyesült Államokban jelentkezhet, Németország helyett.

A Németországban mintegy 800 000 embernek munkát adó autóipar továbbra is küzd a dízel gépjárművekkel kapcsolatos globális ellenállással, miután a Volkswagen 2015-ben elismerte, hogy csalt az amerikai károsanyag-kibocsátási teszteken. A levegőszennyezés csökkentése, és a dízelautók betiltásának elkerülése érdekében a Volkswagen, a Daimler és más gyártók is az elektromosautók fejlesztése felé mozdultak el.

Az új német koalíciós kormány tervei szint enyhítheti az elektromos autók adóterheit, mindemellett további 100 000 töltőpontot is építenek az országban az autómegosztó szolgáltatások támogatása mellett. A kormányzat további terveiben az önvezető autózással kapcsolatos fejlesztések mellett a német akkumulátor gyártás támogatása is szerepel.

Altmaier szerint a német autógyártók előtt a Tesla modellje a követendő példa a hatóáv szempontjából, azonban a gazdasági miniszter szerint mindezt a német autógyártóknak az alacsonyabb költségek mellett kell megvalósítania. Altmaier kiemelte, hogy az első biztonságos önvezető gépjárműveknek német technológiával kell majd működnie.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó kávé és masszázs? - így tarthatod meg a munkavállalóidat (x)

Mit tehet a munkáltató, hogy növelje a munkatársak elégedettségét? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium