Előfizetői tartalom

Csődveszélyben az amerikai napelem-gyártó

Portfolio
Csődveszélyben van az amerikai napelem-gyártó, a SunEdison a cég egyik, szintén tőzsdén forgó leányának közlése szerint - írja a Reuters. A részvények tegnap közel 60 százalékot estek, az árfolyam ezzel 1 dollár alá került. A befektetők feltehetően megijedtek, amikor kiderült, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet hivatalosan is vizsgálódik a cégnél.

A SunEdison tőzsdén forgó leányvállalatai közül az egyik, a TerraForm Global közölte, hogy a cég csődveszélyben van. A vállalat, mely korábban igen agresszív növekedési stratégiát folytatott, most 12 milliárd dolláros adósságállománytól szenved. A TerraForm a szektorban előszeretettel alkalmazott yieldco-struktúrában létrehozott vállalat, ezekbe jellemzően termelő eszközöket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés