Debreceni cégvezető: a biztos fizetés már nem elég a fiatal dolgozóknak

Portfolio
2019. április 21. 10:08    
nyomtatás
 
A munkaerőhiány és a finanszírozás - vágja rá Jámbor Ferenc, a Naturice Kft. egyik ügyvezető igazgatója arra a kérdésre, mi jelenti a legnagyobb kihívást számukra. Munkaadói szemmel úgy látja, vidéken nagyon nehéz a helyzet, a dolgozók kevés munkával szeretnének sok pénzt keresni, ami ma már nehezen kivitelezhető.


2015-ben egy Ford Tranzittal és egy sofőrrel indultak, most 7 kiszállító autójuk van, és 18 alkalmazott dolgozik a gyorsfagyasztott zöldségek kereskedelmével foglalkozó debreceni Naturice Kft.-nél. "Hatalmas volt a konkurencia, de nem adtuk fel, szépen-lassan haladtunk. Most ott tartunk, hogy hat megyében szállítjuk a termékeinket, iskolák, óvodák, kórházak alapanyag-szükségletét elégítjük ki" - mondta a Portfolio-nak Jámbor Ferenc , aki egyike annak a csaknem 50 vállalkozónak, akikkel az OTP Business tavaly elindította Nagykövet Programját.

Arra a kérdésre, hogy jelenleg mi jelenti a legnagyobb kihívást a cég életében, azonnal rávágja: a munkaerőhiány és a finanszírozás.
Azok a fiatalok, akik itt maradtak, vidéken, sok pénzt szeretnének keresni, kevés munkával. Ezt ma már nem lehet kivitelezni
- mondta. Véleménye szerint a vidéki fiatal munkavállalók közül sokaknak nincsenek perspektíváik és céljaik, épp ezért nem is motiváltak.
A biztos fizetés önmagában nem elég. Úgy látom, sokat jelent a munkavállalóknak, ha beszélgetünk velük, próbálunk együtt meghatározni egy elérendő célt, és sokat jelent az is, ha bátorítjuk őket. Olyan nincs, hogy valaki valamit nem tud megcsinálni, mindig van megoldás, csak meg kell keresni
- tette hozzá az ügyvezető.A finanszírozást illetően az OTP Business nyújt a társaság számára segítséget.
A régióban a cégek finanszírozási igénye nagy mértékben megnőtt, már nem likviditási problémákkal küzdenek, nem a jelenre, hanem a jövőre fókuszálnak
- mondta Posta János, a cég banki tanácsadója. A Naturice Kft. is épp most bővíti hajdúnánási telephelyét.

Jámbor Ferenc elmondta: az OTP Business Nagykövet Programra azért jelentkeztek, mert bízott benne, hogy még közelebbi kapcsolat épül ki a cég és a pénzintézet között. "Úgy gondoltam, a bank is profitálhat a mi elképzeléseinkből és mi is tanulhatunk az OTP Business képviselőitől. Ezen túlmutatott a rendezvény, üzleti kapcsolatok születtek, olyan vállalkozókkal találkoztam, akik a saját területükön sikeresek és sokat lehet tanulni tőlük" - tette hozzá Jámbor Ferenc.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

Az OTP Business Nagykövet Program médiatámogatója a Portfolio Csoport.
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium