Döntött a BÉT: meghosszabbítja a szankciót az egyik tőzsdei céggel szemben

2018. január 12. 17:47    
nyomtatás
 
Újabb hat hónapra meghosszabbította a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. részvényeivel szemben alkalmazott szankciókat a BÉT, mivel a társaság továbbra sem tett eleget a korábbi határozatokban vele szemben már felrótt kötelezettségeinek - áll a BÉT legfrissebb közleményében.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A BÉT többek között azt kéri a KEG-től, hogy rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait, és a jövőben feleljen meg a vonatkozó jogszabályokban és a tőzsdei szabályokban előírt kötelezettségeinek. Az eddig alkalmazott elkülönítés szankciót a céggel szemben január 19-től újabb hat hónapra meghosszabbítják.

Tavaly május elején jött ki az MNB közleménye arról, hogy a cég nem felelt meg a rendszeres tájékoztatási kötelezettségnek, miután nem rendelkezik (konszolidált) éves beszámolóval, ezért 8 millió forintra bírságolta.

2017.05.05 21:33 8 millió forintos bírságot szabott ki az MNB elmaradt beszámoló miatt

A KEG már jó ideje küzd a jogszabályi előírásoknak való megfeleléssel, 2016-ban hasonló okok miatt az MNB fel is függesztette a KEG részvényeivel való kereskedést:
2016.03.11 09:00 Felfüggesztette az MNB a KEG részvényeinek kereskedését

Update: A KEG-ről szóló tájékoztatást követően egy másik tőzsdei céggel szembeni szankciók meghosszabbításáról is döntött a BÉT, az Est Media Vagyonkezelő estében is további hat hónappal nyúlik meg a szankciós időszak. A SET Groupnál alkalmazott korábbi szankciót viszont visszavonja a BÉT, a cég részvényeit visszasorolják T kategóriába január 16-tól.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium