Előfizetői tartalom

Dráma a tőzsdéken - Ez még csak az első figyelmeztetés

Zuhanás, dráma, történelem, tisztítótűz, szakadás, pánik. A nemzetközi tőzsdei sajtóhoz hasonlóan mi sem fukarkodtunk az elmúlt órákban az extrém kifejezésekkel, közelről nézve tényleg nem mindennapi dolgok történtek, főként úgy, hogy az elmúlt években nem voltunk elkényeztetve nagyobb mértékű, globális hatású tőzsdei korrekciókkal. Egy kicsit hátrébb lépve, a dolgokat távolabbról nézve azonban nem történt semmi különös, egyszerűen csak annyi, hogy megkaptuk az első figyelmeztetést, ettől a bulinak még nem kell véget érnie.

Az elmúlt hetekben elindult, tegnap és ma begyorsult esés könnyen félrevezető lehet. Főként, ha valaki az elmúlt hetekben vásárolt longokban ül, akkor gondolhatja azt, hogy menekülni kell a részvénypiacokról, pedig ha egy kicsit hátrébb lépünk, könnyen belátható, hogy érett már egy nagyobb korrekció. Nézzük csak meg a Dow Jones havi grafikonját! A rali 2009 márciusi indulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés