Előfizetői tartalom

Drasztikusan visszavágnák a légszennyezést Magyarországon

Portfolio
Országos Levegőterhelés-csökkentési Program elfogadásáról és végrehajtásáról döntött a kormány, ami alapján a legveszélyesebb légszennyező anyagok kibocsátását jelentősen mérsékelni kell a következő években. Ez fontos lépés lehet a súlyos magyarországi légszennyezés csökkentésére, de a rendelet máris puhítani igyekszik a programot, haladékot adva a kötelezettség teljesítése alól egyebek mellett arra az esetre, ha az intézkedések a lakosság nagy részénél növelnék az energiaszegénység kockázatát.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet fontos részleteket határoz meg az Országos Levegőterhelés-csökkentési Program kidolgozásához, amelyet a környezetvédelemért felelős agrárminisztériumnak kell elkészítenie. Így bevezeti az országos légszennyezőanyag kibocsátás-csökkentési kötelezettség fogalmát, a következő szennyező anyagokra vonatkozik: kén-dioxid, a nitrogén-oxidok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés