Előfizetői tartalom

Dübörög az építőipar, nagyon jól megy a Masterplastnak

Portfolio
Alapvetően kedvező az építőipari környezet a Masterplast fontosabb piacain, ennek köszönhető, hogy a bevételek 14 százalékkal nőttek, de mivel a vállalat saját gyártása hatékonyabbá vált, a kereskedelmi árrés pedig több piacon is bővült, az üzemi eredményhányad is javult, az pedig már csak hab a tortán, hogy a kedvező árfolyamhatások miatt jelentős nyereség került elszámolásra, részben ennek tudható be, hogy a Masterplast profitja közel duplájára emelkedett. A menedzsment optimista, további növekedéssel számol a második félévre.

Összességében kedvező folyamatok a régiós építőiparbanA Masterplast bevételeinek több mint harmadát adó magyar piacon továbbra is nőtt az építőipar, a még futó EU-s energetikai hatékonyság javító pályázatok és az állami otthonteremtési program következtében növekedtek a társasház-építések. A lakásépítési piac fő növekedési területei a fővárosi beruházások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés