Duplázódó profitra számít a Masterplast 2021-re

2018. december 6. 11:12    
nyomtatás
 
Az idei közel duplájára, 6 millió euróra nőhet 2021-re a Masterplast Nyrt. adózott eredménye, míg a cég árbevétele elérheti a 124 millió eurót. A kedvező piaci környezet mellett a vállalat hatékonyságnövelő intézkedései is hozzájárulnak a forgalom és az eredmény gyors bővüléséhez, aminek köszönhetően néhány év alatt várhatóan az egy részvényre jutó osztalék dinamikusan emelkedhet.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az idei évet várhatóan mintegy 98 millió eurós árbevétellel zárja majd a Masterplast Nyrt., ami 10 százalék körüli bővülést jelent az egy évvel korábbihoz képest, és jelentősen felülmúlja a vállalat terveit. Szintén a vártnál nagyobb mértékben bővülhet a társaság adózott eredménye, ami 2018-ban elérheti a 3,2 millió eurót, közel ötödével túlszárnyalva a tavalyi nyereséget.

Az európai építőiparban tapasztalható pozitív trendek kedvező hatással vannak a Masterplast forgalmára is. Ezen tényezők alapján, a Masterplast Nyrt. középtávú, 2021-ig tartó előrejelzésében évente átlagosan több mint 8 százalékos bevétel növekedéssel számol. Az EBITDA eredmény jövőre várhatóan mintegy 20 százalékkal bővül majd, és a következő két évben is tizenöt százalék körüli növekedés várható ebben a mutatóban. A kedvező gazdasági környezetnek, a folyamatosan bővülő és egyre hatékonyabb termelésnek köszönhetően a társaság 2021-re már 124 millió eurós bevételt prognosztizál, míg az adózott eredmény elérheti 6 millió eurót, vagyis a 2018-ra várható profit közel duplája lehet.

A vállalat az elmúlt időszakban megvalósított, többmilliárd forintnyi beruházással - csak a szabadkai üzem fejlesztésére több mint 15 millió eurót költött a cég - nem csupán a kapacitását növelte, de tudatosan törekedett arra is, hogy még hatékonyabbá tegye működését. A szabadkai üvegszövet gyártó beruházás második, 6,7 millió eurós szakasza lezárult, aminek köszönhetően az üzem termelési kapacitása már 100 millió négyzetméter. Az új berendezéseknek köszönhetően számottevő mértékben növekedhet majd a gyártási hatékonyság a létesítményben. A fejlesztés lehetőséget teremt a termékportfólió bővítésére és a speciális vevői igények kielégítésére is.

A kapacitásnövelést és a hatékonyabb termelést maximálisan szem előtt tartva valósította meg a Masterplast a legújabb, 502 millió forintos beruházását is a káli extrudált polietilént (habfólia) gyártó üzemében. A 251 millió forintnyi állami támogatást is elnyert projekt keretében az Ipar 4.0 szintet képviselő technológiai és infrastrukturális fejlesztést hajtott végre a társaság. A beruházásnak köszönhetően a káli üzem termelési kapacitása megkétszereződik, tovább javul a termékminőség, illetve nő a termelési hatékonyság is a gyárban.

"A szigorodó energetikai előírásoknak, a növekvő környezetvédelmi tudatosságnak, a kormányzati és uniós szintű támogatásoknak köszönhetően kedvező gazdasági környezetben dolgozhatunk és azzal számolunk, hogy a közeljövőben is érvényesülnek a pozitív tendenciák. A termelési kapacitásunk és hatékonyságunk növelésével, a folyamatos innovációval és beruházásokkal, illetve a vállalati működés további optimalizálásával kihasználhatjuk a most tapasztalható konjunktúrát" - mondta el Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke a cég idei eredményeit és középtávú terveit bemutató mai sajtótájékoztatón.

Duplázódó profitra számít a Masterplast 2021-re


A következő években várható jelentős fejlődésnek köszönhetően számottevő mértékben bővülhet a Masterplast Nyrt. által fizetett osztalék. A társaság jelenlegi osztalékpolitikája szerint az adózott eredmény 50 százalékáig történhet osztalék fizetés, azonban ez a szint az iparági környezet, a jövőbeli beruházások és a működés tőkeigényének függvényében változhat. A Masterplast prognózisa szerint az idei eredmény után jövőre várhatóan részvényenként akár 34 forintos osztalékot fizethet majd a társaság, azonban 2021-re ez az összeg közel duplájára, részvényenként 66 forintra nőhet.

A kedvező gazdasági környezet kínálta lehetőségek kiaknázása érdekében szervezeti változtatásokat is végrehajtunk, hogy még hatékonyabb legyen a működésünk. Céljaink között szerepel a decentralizált üzleti modell megerősítése, a leányvállalatainknál a piacfókuszú működés előtérbe helyezése, valamint az eredménytermelő képesség fokozása
- közölte Nádasi Róbert, a cég augusztusban kinevezett vezérigazgatója.

Duplázódó profitra számít a Masterplast 2021-re

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium