Durva terjeszkedést tervez a Vapiano

2017. december 7. 10:55    
nyomtatás
 
Tovább terjeszkedne a Vapiano, akár 800-900 étterem működtetésében is lát hosszú távon potenciált a társaság vezérigazgatója, Jochen Halfmann - nyilatkozta a Bloombergnek adott interjújában.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

2020-ra korábban azt a cél tűzte ki a német étteremlánc, hogy 330 éttermet működtet majd nyereségesen, de a fő piacokon, vagyis Európában, a Közel-Keleten és Dél-Amerikában 800-900 étterem megnyitására lát potenciált hosszú távon a Vapiano vezetője. És akkor a többi régió még nincs is számításba véve, a társaság még nem döntött az esetleges kínai vagy amerikai terjeszkedésről.

Idén 28 éttermet nyitott meg a Vapiano, ezzel 206 éttermet működtet majd idén - közölte a vezérigazgató.

A Vapiano a nyáron ment tőzsdére, de a részvényei nem teljesítettek túl jól, az általánosan jó részvénypiaci hangulat ellenére a részvények árfolyama most 3,5 százalékkal alacsonyabb, mint a 23 eurós kibocsátási ár. Az elemzők viszont optimisták, a céget követő öt elemzőből négy vételre ajánlja a papírokat. A 12 havi célár pedig 25,3 euró, ami 14 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Durva terjeszkedést tervez a Vapiano


(Bloomberg)

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 

A munkaerő megtartása az új toborzás (x)

Interjú Mészáros Anitával, az Intrum Justitia HR vezetőjével. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium