Eddig az Apple legfontosabb partnerét irányította, most egy egész országot akar

2019. április 16. 09:02    
nyomtatás
 
Politikai karrierre vágyik az egyik legnagyobb ázsiai technológiai beszállító, a Foxconn elnöke. Azon gondolkozik, hogy indul jövőre a tajvani elnökválasztáson. A Reuters tegnap szellőztette meg, hogy Terry Gou hamarosan lemondana a vállalat irányításáról, ami mögött a politikusi ambíciók állhatnak.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Terry Gou a politikai terveiről egy eseményen beszélt, amelyek a tajvani-amerikai kapcsolatok évfordulóját ünnepelték. Azt nem árulta el a Foxconn elnöke, hogy melyik párt színeiben indulna az elnökválasztáson. A 2020-as választás kulcsfontosságú Tajvan számára, eldőlhet a következő 20 évre a politikai, gazdasági, katonai irány - mondta, utalva a kínai-amerikai feszültebb viszonyra.

A Foxconn elnöke Tajvan leggazdagabb embere, a Forbes adatai szerint 7,6 milliárd dollárra rúg a vagyona. A Reutersnek tegnap elmondta terveit, miszerint az elkövetkezendő hónapokban visszavonulna a cégtől, hogy átadja a helyet a következő generációnak. De hozzátette, hogy minden ilyen irányú döntést meg kell vitatnia az igazgatósággal. A vállalat később azt közölte, hogy Terry Gou marad az elnöki székben, de a napi tevékenységektől visszavonul.

Akármi lesz is a sorsa, menedzsmentváltozások jönnek majd, az április-májusi igazgatótanácsi ülésen egy új igazgatósági névsort terjesztenek be. A júniusi közgyűlés pedig majd dönthet az elfogadásáról.

Az 1974-ben alapított Foxconn (hivatalos nevén Hon Hai Precision Industry) a világ egyik legnagyobb szerződéses beszállítója, éves szinten 168 milliárd dolláros bevétellel. Többek között az Apple-termékek összeszerelését végzi.

Eddig az Apple legfontosabb partnerét irányította, most egy egész országot akar

Forrás: AFP / Sam Yeh

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium