Előfizetői tartalom

Az Európai Gyógyszerügynökség újabb készítményt függesztett fel

Portfolio
Egy köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő készítmény forgalmazását állította le az Európai Gyógyszerügynökség - számolt be róla pénteken a Világgazdaság. A Richter Moldovában, Romániában és Oroszországban is értékesített fenspiridtartalmú készítményt, a társaság tájékoztatása szerint a termék árbevétele az érintett országokban realizált teljes árbevételeken belül is elenyésző.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) felfüggesztette az Európai Unió országaiban a gyerek- és felnőttgyógyászatban is alkalmazott, fenspiridtartalmú szerek alkalmazását - számolt be róla a Világgazdaság. Az EMA döntését az elővigyázatosság indokolta, amíg le nem zárul az EMA Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottságának (PRAC) értékelése a felmerült mellékhatásokról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés