Concorde: az Esmya értéke kiárazódhatott a Richterből

2018. február 12. 10:41    
nyomtatás
 
Ma hajnalban tette közzé gyorsjelentését a Richter, az elemzőházak egymás után teszik közzé gyorsjelentés-értékeléseiket. A Concorde értékelésében azt írja, hogy az Esmyával kapcsolatos bizonytalanság miatt a Richter részvényárfolyama tartósan nyomás alatt maradhat a következő hónapokban.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A múlt hét pénteken megjelent, a Richter egyik fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatos hírre reagálva a Concorde azt írta elemzésében, hogy az Esmya a Richter teljes éves árbevételének 6 százalékát adta tavaly, az üzemi eredményének pedig mintegy 17 százalékát tette ki az elemzőház becslése szerint. A hír negatív, és ha a vizsgálat nem is vezet majd a készítmény visszavonásához, a Concorde véleménye szerint nem lesz könnyű a Richternek a készítmény piaci reputációját helyreállítania.

A Concorde szerint az Esmyával kapcsolatos bizonytalanság és a megnövekedett piaci volatilitás miatt a részvényárfolyam tartósan nyomás alatt maradhat a következő hónapokban. Ugyanakkor látni kell, hogy a részvényárfolyam már csaknem 20 százalékot zuhant a tavalyi csúcsa óta, és ezzel jelentősen alulteljesítette az európai gyógyszerszektort. Mindezzel pedig úgy tűnik, hogy az Esmya értéke tulajdonképpen kiárazódott már a részvényárfolyamból, írja elemzésében a Concorde. Új célárat a társaság éves előrejelzésének a közzététele után határoz majd meg az elemzőház.

A Jefferies is úgy értékelte a múlt pénteki hírt, hogy annak hatására tartósan nyomás alatt maradhat a Richter, arról részletesebben itt írtunk.

A Richter gyorsjelentéséről részletesebben itt írtunk.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
  • Az inspirálók

    Történetek motiváltságról, küldetéstudatról, pozitív életszemléletről.
  • DAX spread: 0,9 pont

    Velünk az emelkedő és csökkenő hullámokat is meglovagolhatod.
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium