Előfizetői tartalom

Jelentősen visszaesett a Richter profitja

Portfolio
A Richter árbevétele az elemzői várakozásokat felülteljesítve új negyedéves csúcsra emelkedett a negyedik negyedévben, miután a társaság hazai és amerikai bevételei is kétszámjegyű növekedést produkáltak. Azonban míg a Richter az árbevétel és a bruttó fedezet esetében felülteljesítette a várakozásokat, az üzleti tevékenység eredménye és az adózott eredmény jelentősen elmaradt ezektől, miután a társaság az Esmyahoz kapcsolódó értékvesztés elszámolása miatt 7,6 milliárd forintos üzemi veszteségről számolt be, míg a Richter nettó eredmény soron 16,4 milliárd forintos veszteségről számolt be a negyedik negyedévben.

A jelentés főbb pontjai:A hazai árbevétel 29 százalékkal bővült a negyedik negyedévben. Az EU15 régió árbevétele jelentősen visszaesett, miután az Esmyaból származó árbevétel csökkenését a Bemfola és a Richter más készítményeinek növekvő árbevétele sem tudta ellensúlyozni. A Vraylarnak köszönhetően nagyot nőtt azonban az amerikai árbevétel a negyedik negyedévben. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés