Előfizetői tartalom

Jövőre törzskönyvezhetik a Richter új készítményét

Portfolio
a biotechnológiai úton előállított, a kemoterápia mellékhatásainak orvoslására szolgáló, pegfilgrastim hatóanyagú készítményük hatósági regisztrációja a várakozások szerint jövő év elején zárul le az Európai Gyógyszerügynökség eljárásában - fejtette ki Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a Medicines for Europe csütörtöki konferenciájának sajtóbeszélgetésén.

A Világgazdaság beszámolója szerint a vezérigazgató arról beszélt, hogy a készítmény elbírálása az EMA-nál folyamatban van, most a hatóság adatbekéréseire válaszolnak, a regisztrációs eljárás pedig 2019 elején zárulhat le. A kérelmet az EMA márciusban kapta meg, és amennyiben pozitív döntést hoz, akkor a Richter a Stada gyógyszergyárral közösen fogja értékesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés