Egy lépéssel közelebb a Wallis a tőzsdére lépéshez

2018. július 11. 13:37    
nyomtatás
 
Egy Altera-részvényes sem fogadta el a Wallis kötelező vételi ajánlatát, viszont a kisebbségi részvénycsomag megszerzésére vonatkozó szerződés hatályba lépett, így az Alterában 25 százalékot meghaladó részesedése lett a Wallis Asset Managementnek. Jöhet a tőkeemelés, amivel a Wallis négy vállalata bekerül az Altera alá.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A nyilvános vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidő 2018. június 6-án 10.00 órakor kezdődött és 2018. június 9-én 10.00 órakor lejárt. Az elfogadásra nyitva álló határidőben nem érkezett az ajánlatban megjelölt elfogadó nyilatkozat sem az "A" sorozatú szavazatelsőbbségi részvény, sem a "B" sorozatú osztalékelsőbbségi részvény, sem a "C" sorozatú törzsrészvény vonatkozásában.

Április végén jelentette be az Altera a Wallis Asset Management befolyásszerzését. Ennek hatására a Wallisnak, mint az Altera egyedüli 10 százalék feletti részvényesének vételi kötelezettsége keletkezett az Altera összes részvényére.

A kötelező nyilvános ajánlat valamennyi, nem a Wallis tulajdonában lévő részvényre vonatkozott. A részvényenkénti ajánlati ár valamennyi részvényfajta esetén 520,25 forint volt. A vételi ajánlat 25 ezer darab "A" sorozatú szavazatelsőbbségi részvényre (a sorozat 100 százaléka), 25 ezer darab "B" sorozatú osztalékelsőbbségi részvényre (a sorozat 100 százaléka) és 2 530 070 darab "C" sorozatú törzsrészvényre (a sorozat 74,56 százaléka) vonatkozott.

Egy lépéssel közelebb a Wallis a tőzsdére lépéshez


A vételi ajánlat előzményeként a Wallis Asset Management az Altera részvényeinek 23,33 százalékát megvásárolta, amellyel a Wallis a társaság legnagyobb tulajdonosává vált. A terv az volt, hogy a részesedést további 1,74 százaléknyi törzsrészvény vásárlásával 25,07 százalékra növeli.

Bár a kötelező vételi ajánlatot egy részvényes sem fogadta el, viszont a kisebbségi részvénycsomag megszerzésére vonatkozó szerződés 2018. július 10-én hatályba lépett, így a Wallis 25 százalékot meghaladó mértékű befolyást szerezett. Ezt követően az összehangoltan eljáró személyek további esetleges befolyásszerzése során már nem kell újabb vételi ajánlatot tennie.

A Wallis üdvözli a vételi ajánlat eredményét, mivel az, hogy az Altera tulajdonosai egyetlen részvényt sem ajánlottak fel, azt mutatja, hogy a részvényesek bíznak a Wallis által bemutatott stratégiában. A tranzakciósorozat következő lépéseként a közel 70 milliárd forint éves árbevételű autós vállalatcsoport a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Altera tulajdonába kerülhet
- áll a Wallis közleményében.

A tranzakció második lépéseként - az Altera Igazgatóságának döntése alapján -, apporttal történő 15,8 milliárd forintos tőkeemelés útján, az Altera 100 százalékos tulajdonába kerül a Wallis Csoport négy gépjármű kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó vállalata. A négy vállalat közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző, amelyek Magyarországon és a közép- és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel és flottakezeléssel foglalkoznak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium