Egyedülálló fúzió jön a magyar tőzsdén

2019. június 13. 15:03    
nyomtatás
 
A Konzum és az Opus Global közgyűlésein elfogadott ütemterv szerint halad a két társaság fúziója, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozata alapján a két tőzsdei cég egyesüléséhez szükséges egyenértékűséget a Felügyelet elfogadta. Az MNB jóváhagyásával minden feltétele teljesült annak a folyamatnak, amelynek eredményeként a Budapesti Értéktőzsde ötödik legnagyobb vállalata jön létre június 30-ával.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Fontos állomásához érkezett a Konzum és az Opus Global fúziója. Csütörtökön hozták nyilvánosságra a BÉT honlapján az MNB jóváhagyó határozatát és a felügyeleti eljáráshoz szükséges, Egyenértékűségi Dokumentum részeként a 2018. évi proforma beszámoló főbb számait. A két társaság közgyűlésein elfogadott Közös Átalakulási Terv szerint, a fúzió a gyakorlatban értékpapír-cserével valósul meg. Az MNB eljárásában azt vizsgálta és állapította meg, hogy a két társaság egyesülése kapcsán valamennyi, a fúzióban részt vevő társaságok piaci, gazdasági, pénzügyi és jogi helyzetének és annak várható alakulásának alapjául szolgáló adat és információ a befektetők rendelkezésére áll. A felügyeleti eljáráshoz szükséges, az összeolvadáshoz kapcsolódó Egyenértékűségi Dokumentum tartalmazza az Opus Global és a Konzum egyesülésével létrejövő új óriásvállalat 2018. december 31. fordulónapjára készített proforma konszolidált pénzügyi kimutatásait is. A dokumentum úgy mutatja be a cégcsoport tagvállalatainak összevont pénzügyi helyzetét, mintha a Konzum már 2018. január 1-jével beolvadt volna az Opus Globalba.

A 2018. december 31-én zárult pénzügyi évre elkészített proforma konszolidált pénzügyi kimutatások alapján az egyesült Opus Global működését legjobban mérő összes működési bevétel 254,2 milliárd forint, több mint 23,5 milliárd forintot meghaladó EBITDA-val. Emellett a Társaság teljes átfogó jövedelme kiemelkedően magas, közel 41,3 milliárd forint. Az Opus konszolidált teljes saját tőkéje pedig meghaladta a 350,8 milliárd forintot. A proforma konszolidált pénzügyi adatok alapján hazánk legnagyobb és egyik legtőkeerősebb befektetési holdingja jön létre az összeolvadással, amely stabil pénzügyi helyzettel és kiváló növekedési kilátásokkal folytatja tevékenységét az összeolvadást követően.

Stagnál az Opus, lejjebb került a Konzum


A Konzum 2 százalékkal került ma lejjebb, míg a társaság részvényárfolyama idén 19 százalékkal került lejjebb.

Egyedülálló fúzió jön a magyar tőzsdén


Az Opus részvényei 0,1 százalékkal kerültek feljebb csütörtökön, míg a társaság részvényárfolyama idén 18,2 százalékkal került lejjebb.

Egyedülálló fúzió jön a magyar tőzsdénElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Termékeink lefedik az exportáló KKV-k üzleti igényeit (x)

Interjú az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettesével. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium