Egymás után dőlnek a dominók a tőzsdéken

2018. december 7. 15:05    
nyomtatás
 
Egyre mélyebbre kerülnek a világ vezető részvényindexei, egyre több közülük már több mint 20 százalékot esett a csúcshoz képest.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Definíció szerint, ha egy instrumentum árfolyama/értéke a csúcshoz képest több mint 20 százalékot esik, akkor bear marketről, vagyis medve piacról beszélünk.
Az elmúlt hetek esése után több részvényindex is megérkezett ebbe a zónába, legutóbb épp tegnap a német DAX index esett el.

Elsősorban azoknak a részvényindexeknek az értéke esett idén nagyot, amelyek komponensei között nagy exportkitettségű vállalatok részvényei találhatók, mivel a befektetők a globális kereskedelmi háború elmélyülésétől tartanak, a globális kereskedelembe mélyebben beágyazott vállalatok bevétele és profitja is nyomás alá kerülhet, ha egymás után importvámokkal kezdik majd védeni piacaikat a nagy gazdasági blokkok (USA, Kína, Európai Unió).

A kínai részvényindexek, vagy a koreai Kospi már korábban bear market zónába ért, de mostanra az európaiak, például az adósságproblémákkal sújtott Olaszország vagy Görögország vezető részvényindexe is több mint 20 százalékot esett.

Egymás után dőlnek a dominók a tőzsdéken
Európában a sokrétű gazdasági kockázatokkal (alacsony devizatartalék, magas adósságállomány, devizaválság) jellemezhető Törökország vezető részvényindexe, a nagy bankok és energetikai cégek árfolyamesése miatt nagyot esett osztrák ATX és a komoly költségvetési gondokkal küzdő Olaszország vezető részvényindexe is a bear market zónában áll.

Egymás után dőlnek a dominók a tőzsdéken

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő (x)

Az épülő fürdő üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat. 

Sokat spórolhatnak a cégek magán-egészség biztosítással (x)

Hogyan lehet csökkenteni a betegszabadságok miatti veszteséget? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium