Előfizetői tartalom

Egymás után dönti az olajrekordokat az Egyesült Államok

Portfolio
2018-ban napi 10,8 millió hordóra, 2019-ben pedig 11,8 millió hordóra bővülhet az Egyesült Államok nyersolajtermelése az ország Energiainformációs Hivatalának (EIA) előrejelzése szerint. Ezzel az Államok valószínűleg már idén a világ első számú olajtermelőjévé válhat, amit jövőre is megőrizhet. Ezzel az USA az 1970-ben felállított napi átlag 9,6 millió hordós termelési rekordot adja át a múltnak. Közben az ország nyersolaj- és üzemanyagimportja hatvan éves mélypontra süllyed.

Az Energiainformációs Hivatal (EIA) 2019-es becslését napi 40 ezer hordóval felfelé módosította, prognózisa szerint így jövő év végére a tengerentúli olajtermelés meghaladhatja a napi 12 millió hordós szintet is. Az Egyesült Államok olajtermelésének bővülési üteme így 2018-ban 15,4 százalék lehet éves összevetésben; 2017-ben az iparág napi átlag 9,4 millió hordó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés