Egymás után indulnak a naperőmű-beruházások Magyarországon

2018. április 9. 15:44    
nyomtatás
 
Újabb nagy napelemes naperőmű alapkövét rakták le Magyarországon a hét végén; a 16,5 MWp-s kapacitással együtt a PV Solarys összesen 82,5 MWp napelempark-beruházást jelentett be.


A Nógrád megyei Szügy település határában megkezdett, 6,45 milliárd forintos beruházás első lépcsője 33 db 500 kW-os napelemes kiserőműből áll majd, amelyek összteljesítménye 16,5 MWp lesz, ezzel a megyében a legnagyobb, de Magyarországon is az egyik legnagyobb lesz.

Emellett a napokban indul a második ütemben Bátonyterenye térségében immár 40 db összesen 20 MWp teljesítményű napelemes kiserőművel a Greentechnic Hungary Kft kivitelezésében.

Az öt helyszínen megépülő összesen 165 db napelemes kiserőmű összteljesítménye 82,5 MWp. A 32 milliárd forint értékű projektet a beruházó PV Solarys saját forrásból és kereskedelmi banki hitelből finanszírozza. Ez év végéig várhatóan mind a 165 napelemes erőművet csatlakoztatják a közcélú hálózathoz.

A szügyi napelempark beruházás számokban:
  • A kivitelezés tervezett időtartama 3 hónap;
  • 660 000 db Amerisolar napelemből épül majd fel;
  • 297 db ABB 50 kW-os invertert foglal majd magába;
  • Az erőművek alkatrészei 330 db kamion rakományát teszik ki.


Az elmúlt hónapokban számos nagyobb naperőmű-beruházás indulását harangozták be Magyarországon. A MET csoport január elején jelentette be, hogy 2018 harmadik negyedévére megépítik 17,6 megawattos Dunai Solar Park nevű naperőművüket Százhalombattán, mintegy 25 millió forintos beruházással. A Mol március elején közölte, hogy Füzesgyarmaton, Tiszaújvárosban és Százhalombattán összesen 18,38 MWp kapacitású naperőműparkokat valósít meg, amely a terv szerint 2018 végén állhat termelésbe. Az MWM Hungarowind Kft. pedig március végén rakta le egy 20,6 megawattos naperőmű alapkövét nem messze a Paksi Atomerőműtől; a beruházás 9 milliárd forintos költséggel valósul meg. Emellett az MVM egy hasonló kapacitású naperőművet épít Felsőzsolcán, és 108 kisebb, 0,5 megawattos termelő egységet szerte az országban.

Címlapkép: shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium