Elhagyja a Facebook a technológia szektort

2018. április 16. 16:25    
nyomtatás
 
Nagy változások jönnek szeptembertől az MSCI és az S&P indexeiben: lesznek külön "kommunikáció" szektorindexek. Ezek a cégek most a távközlés, a technológia, vagy a fogyasztói javak szektort gazdagítják.

Kereskedés Facebook-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Átkerül a technológia szektorból például a Facebook és a Google is, ezzel a technológia szektor súlya 20 százalékra fog csökkenni a jelenlegi 25 százalékról a Goldman Sachs számításai szerint. A két részvény nagy szerepet játszott abban, hogy a technológia szektor felülteljesítő volt az elmúlt években (még a Facebook adatbotrányát követő esések mellett is), így ezzel a lépéssel a növekedés egyik motorját is elveszti a szektor, ami kevésbé vonzóvá teszi a befektetők szemében.

Az Apple, a Microsoft és az Intel marad a szektorban. Viszont az, hogy a Facebook és az Alphabet kikerül, jelentősen rontja a szektor növekedési számait. Az idei évre 15, jövőre pedig 7 százalékos növekedést várnak az elemzők a technológia szektorra. A változások után viszont 9, illetve 5 százalékra csökken a várt növekedési dinamika. Ezzel párhuzamosan pedig az értékeltségi szintek is csökkennek, a jelenlegi 4-szeres P/S ráta 3,9-re, a P/E ráta pedig 18,4-ről 17,5-re esik.

Elhagyja a Facebook a technológia szektort


(Marketwatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium