Előfizetői tartalom

Eltűnt 600 ezer hordó olaj a piacról

Portfolio
Az elmúlt tizenkét hónap legalacsonyabb szintjére csökkent áprilisban a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) olajkitermelése, nem utolsó sorban a venezuelai olajipar mélyrepülése és az afrikai olajexport visszaesése miatt. A szervezetbe tartozó országok olajtermelése jelenleg még az OPEC-nek a kitermelés korlátozására vonatkozó céljától is jócskán elmarad.

Az OPEC áprilisban napi átlag 32,12 millió hordó olajat hozott felszínre, 70 ezerrel kevesebbet, mint márciusban, így 2017 áprilisa óta nem látott mélypontra csökkent - derül ki a Reuters felméréséből.Az OPEC eredetileg 32,73 millió hordó/nap szintben határozta meg idei kitermelési célját, azonban az adatok szerint áprilisban ettől mintegy napi 610 ezer hordóval elmaradt.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés