Előfizetői tartalom

Ciprus: a kisebb bankbetétek megmenekülhetnek

Portfolio
Hétfőn bankszünnapot tartanak Cipruson, a parlament pedig várhatóan kedden dönt arról, kivetik-e a bankbetétekre a hétvégén kiszivárgottnál progresszívebb illetéket. Ebből 6 milliárd eurót, a nemzetközi mentőcsomagból pedig 10 milliárd eurót gyûjtene be a szigetország. Ha ez nem sikerül, a miniszterelnök szerint a két legnagyobb ciprusi bank összeomlik. Az egyszeri terhet azzal együtt róják a betétekre, hogy 100 ezer euróig - mint minden EU-országban - kötelező betétbiztosítás vonatkozik rájuk.

2013. március 18. 13:33 Megosztás Újabb verzió a bankbetétek megadóztatására Egy újabb (már legalább a negyedik) verzió is napvilágot látott a ciprusi bankbetét-illetékkel kapcsolatban. Eszerint 20 ezer euróig mentesítenék a betéteket az egyszeri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés