Emelkedéssel zárt a Mol Percről-percre

2018. április 17. 17:07    
nyomtatás
 
A Szíriával kapcsolatos aggodalmak átmeneti háttérbe szorulásával párhuzamosan a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre fókuszálnak, amelyek ma éppen javítják a hangulatot. Az amerikai indexek jelentős emelkedésekkel nyitottak és az európai tőzsdéken is egyre nagyobbak a pluszok. A BUX viszont mérsékelt csökkenéssel zárt.

Kereskedés Netflix-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Mínuszban zárt a BUX 2018.04.17 17:07

Az átlagosnál gyengébb, 7,3 milliárd forintos forgalom mellett zajlott a kereskedés ma a budapesti tőzsdén. A BUX alulteljesítő volt, 0,4 százalékot esett.

A blue chipek közül egyedül a Mol zárt erősödéssel, 0,7 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. Az OTP 0,7, a Magyar Telekom 0,8, a Richter 1,2 százalékot esett.

Közel 200 pontos pluszban a DAX 2018.04.17 16:39

Közel 200 pontos pluszban jár a DAX, miután az index mind a 30 részvénye emelkedik. A Fresenius, az Infineon, a Bayer és a Linde árfolyama is 2 százalék feletti pluszban tartózkodik.

Emelkedik a PannErgy 2018.04.17 16:01

A magyar piac alulteljesítő, a BUX 0,3 százalékot esett a tegnapi záróértékéhez képest. A blue chipek a Mol kivételével mínuszban tartózkodnak délután, a PannErgy viszont 2 százalékot erősödött a tegnap közzétett termelési jelentést követően.

1 százalékos pluszban a Nasdaq 2018.04.17 15:53

Nagy emelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék, főként a technológia szektor erősödik a Netflix gyorsjelentése után, a Nasdaq 1 százalékot emelkedett. A Dow 0,9, az S&P 500 pedig 0,7 százalékos pluszban tartózkodik.

Megvan, hogy mikor fizet osztalékot a Telekom 2018.04.17 14:57

Május 25-én kezdi meg az osztalékok kifizetését a Magyar Telekom, miután a közgyűlés elfogadta a részvényenkénti 25 forintos osztalékot.

tovább a cikkhez...

Jelentett a Johnson & Johnson 2018.04.17 14:12

Közzétette negyedéves gyorsjelentését a Johnson & Johnson, amire 1 százalékot emelkedett a részvények árfolyama a nyitás előtti kereskedésben. A fogyasztási cikkeket és egészségügyi termékeket gyártó vállalat bevétele és profitja is felülmúlta az elemzői várakozásokat, további jó hír, hogy a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó prognózisát.

A negyedév fontosabb számai:

 • 12,6 százalékkal emelkedett a negyedéves bevétel, 20 milliárd dollárra, ami félmilliárd dollárral magasabb, mint az elemzői konszenzus
 • a nettó eredmény 4,37 milliárd dollárra csökkent az egy évvel ezelőtti 4,42 milliárd dollárról
 • a tisztított egy részvényre jutó eredmény 2,06 dollár lett, a FactSet konszenzusa szerint 2 dollárt vártak az elemzők
 • a teljes évre 81-81,8 milliárd dollár közötti bevételt vár a menedzsment, szemben a korábbi 80,6-81,4 milliárd dolláros prognózissal és megerősítették az EPS-várakozásaikat, ami részvényenként 8-8,2 dolláros nyereség.

Alaposan meglepte az elemzőket a Goldman Sachs 2018.04.17 13:54

A Reuters konszenzusához képest 15, illetve 25 százalékkal lett magasabb a Goldman Sachs bevétele, illetve egy részvényre jutó eredménye az első negyedévben. A nyitás előtti kereskedésben 0,8%-kal emelkedik a társaság árfolyama.

tovább a cikkhez...

Nagy emelkedéssel nyithat Amerika 2018.04.17 13:13

A jelentési szezon optimizmussal tölti el a befektetőket, a határidős indexek jelentős emelkedéseket jeleznek előre a nyitásra: a Dow futures 160 pontos, az S&P 500 futures 14 pontos, a Nasdaq 33 pontos pluszban tartózkodik. A Netflix árfolyama közel 7 százalékos pluszban tartózkodik a nyitás előtti kereskedésben a negyedéves jelentés után. Ma nyitás előtt még a Goldman Sachs teszi közzé számait.

Hasít a Netflix, szárnyal az árfolyam 2018.04.17 12:01

Bejöttek a Netflixnél az új saját tartalmak, a vártnál több új előfizetőt szerzett a cég az első negyedévben - derült ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből. A negyedéves pofit szintén kisebb pozitív meglepetést okozott, aminek örültek a befektetők, az árfolyam 7 százalékot emelkedett a zárás utáni kereskedésben.

tovább a cikkhez...

Alacsony forgalom mellett zajlik a kereskedés 2018.04.17 10:54

A magyar tőzsdét az iránykeresés jellemzi ma délelőtt, a BUX 0,1 százalékos mínuszban tartózkodik. A részvénypiaci forgalom gyenge, a kereskedés első három órájában mindössze 1,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények (az átlagos napi forgalom 12 milliárd forint).

A blue chipek közül a Richter emelkedik, 0,5 százalékos pluszban áll a papír. A Mol 0,4, a Magyar Telekom 0,1, az OTP 0,2 százalékot esett.

Emelkedik a DAX 2018.04.17 10:32

Inkább felfelé az irány az európai tőzsdéken, a fontosabb nyugat-európai indexek közül csak a brit FTSE-100 van a tegnapi záróértéke alatt jelenleg. A DAX 0,6 százalékot emelkedett, az élen a Bayer részvényeivel. A német gyógyszergyártó papírjai 2 százalékkal értékelődtek ma fel, miután a cég közölte, hogy 3,6 százaléknyi részesedést adott el a szingapúri befektetési cégnek, a Temaseknek, amiből 3 milliárd euró folyt be.

Betettek az esőzések, drága lehet a csokoládé 2018.04.17 10:19

Másfél éves csúcsra emelkedett a kakaó határidős árfolyama tegnap, ugyanis heves esőzések rongálhatják a termést Elefántcsontparton, a világ legnagyobb kakaótermelő országában.

tovább a cikkhez...

Súlyos csapást mér Amerika az egyik kínai mobilgyártóra 2018.04.17 09:23

Az amerikai kereskedelmi minisztérium megtiltotta az amerikai vállalatoknak, hogy alkatrészeket értékesítsenek a kínai távközlési cégnek, a ZTE-nek a következő hét évben. A magyarázat, hogy a kínai cég megsértette az amerikaiakkal kötött megállapodást és illegálisan értékesített termékeket Iránnak. Ez nem jó sem a ZTE-nek, miután alkatrészeinek több mint negyede amerikai és az amerikai alkatrészgyártóknak sem, akik egy nagy ügyfelüket bukták el.

tovább a cikkhez...

Mérsékelt pluszban indul a keddi kereskedés a magyar tőzsdén 2018.04.17 09:03

Mérsékelt emelkedéssel indul a hét második napja az európai tőzsdéken, óvatos pluszban vág neki a keddi kereskedésnek a BUX is, a hazai részvényindex 71 pontos plusz mellett 0,1 százalékos emelkedést mutat, míg a blue chipek a Richter kivételével pluszban járnak.

A gyógyszergyártó részvényei 0,3 százalékos mínuszban járnak, az OTP és a Magyar Telekom mindemellett 0,1, a Mol pedig 0,6 százalékos emelkedést mutat.

Emelkedéssel nyitnak az európai részvényindexek 2018.04.17 09:01

Emelkedéssel indul a keddi kereskedés az európai tőzsdéken, a francia CAC40 0,3 százalékos pluszban nyitott, a brit FTSE100 0,2 százalékos emelkedéssel indította a hét második napját.

Iránymutatásra várnak a tőzsdék 2018.04.17 08:33

Mi történik a tőzsdéken?

 • Emelkedéssel zárták a hétfői kereskedést az amerikai indexek, miután a geopolitikai aggodalmak háttérbe szorulásával a piaci szereplők a vállalati gyorsjelentési szezon eredményeire fókuszáltak, a Dow végül 212 pontos plusz mellett 0,8 százalékot emelkedett, az S&P500 0,8, a Nasdaq pedig 0,7 százalékot emelkedett.

 • Hétfőn tette közzé gyorsjelentését a Bank of America, a pénzintézet árbevétele az elemzők által várt 23,06 milliárd dollárral szemben 23,13 milliárd dollár lett, míg az EPS a várt 0,59 dollárral szemben 0,6 dollár lett. Jól teljesített a bank lakossági ága az emelkedő kamatoknak köszönhetően, a lakossági üzletág bevételei 42 százalékos növekedés után 2,7 milliárd dollár lett.

 • A hétfői piaczárást követően tette közzé beszámolóját a Netlix, a társaság 7,4 millió fővel növelte az előfizetői számát az első negyedév folyamán, a társaság árbevétele a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, 40 százalékos emelkedést követően 3,7 milliárd dollárra nőtt, míg az egy részvényre eső eredmény 64 cent lett.

 • Ázsiában nincs egyértelmű irány, a japán tőzsde minimális emelkedést mutat, a kínai tőzsdék mérsékelt mínuszban járnak annak ellenére is, hogy a kínai gazdaság évesített növekedési üteme 6,8 százalékos volt az első negyedévben, kismértékben felülteljesítve az elemzői várakozásokat. A Nikkei 0,1 százalékos pluszban jár, a hongkongi tőzsde 0,1, a sanghaji börze pedig 0,6 százalékos mínuszban jár.

 • A határidős DAX index árfolyama 57 pontos pluszban jár kedd reggel, amely 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre.

 • A forint az euróval szemben a 310-es szint közelében jár kedd reggel, egy svájci frank 260 forintba kerül, míg egy dollárért 250 forintot kell fizetni kedd reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

 • Kedden Németországból teszik közzé a ZEW gazdasági hangulatindexet.

 • A hét második napján az Egyesült Államokból a márciusra vonatkozó ipari termelési adatsorokat és a márciusi lakáspiaci statisztikákat teszik közzé.

 • Az amerikai gyorsjelentési szezon is folytatódik, kedden teszi közzé beszámolóját a Goldman Sachs és a Johnson&Johnson is.

Iránymutatásra várnak a tőzsdék

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Az elmúlt hetet összességében emelkedéssel zárták az amerikai tőzsdék, a hét első napjának pozitív hangulatban, ismét emelkedéssel záruló kereskedése után immár az S&P500 idei teljesítménye is pozitív.

Iránymutatásra várnak a tőzsdék

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium