Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde Percről-percre

2019. május 15. 17:16    
nyomtatás
 
Ázsiában jó hangulatban telt a szerdai kereskedés, a Nikkei 0,6 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 1,9 százalékkal került feljebb. A szerdai kereskedés második felében az európai tőzsdék emelkedni kezdtek, miután a CNBC szerint a Trump-kormányzat elhalaszhatja az autóipari vámok megemelését. A magyar tőzsde emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést, a BUX 0,5 százalékos erősödéssel zárta a hét harmadik napját.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Emelkedéssel zárta a szerdai napot a magyar tőzsde 2019.05.15 17:16

Emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 207 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Richter 5 125 forinton stagnált, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékkal került lejjebb, az OTP 1,3 százalékos erősödést követően 12 210 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától, míg a Mol 0,4 százalékkal került feljebb, az olajcég részvényei 3 196 forinton zárták a szerdai kereskedést.

Elhalaszthatja Trump az autóipari vámok megemelését 2019.05.15 16:49

Elhalaszthatja a Trump-kormányzat az autóipari termékekre vonatkozó vámok megemelését, abban a reményben, hogy az megfékezheti a kereskedelmi háború súlyosbodását. Akár hat hónappal is kitolhatják a lépést - írja a CNBC az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

tovább a cikkhez...

Esnek a Mészáros-papírok 2019.05.15 14:29

Míg a magyar tőzsde előző napi záróértéke közelében jár, a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó cégek részvényei gyengélkednek, a 4iG 6,1 százalékos esése mellett a CIG Pannónia 0,5 százalékkal került lejjebb, az Appeninn 4,5 százalékot esett, míg a Konzum 3,7 százalékot esett. Az Opus is esik, az Opus árfolyama 4,2 százalékkal került ma lejjebb, az Opus 672 millió forintos forgalmával a negyedik legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén, az Opus mai forgalma több mint kétszerese a részvény idei, átlagos forgalmának. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy az Átlátszó és a Wall Street Journal közös cikkében arról írt, hogy az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre.

Emelkedik az OTP és a Richter 2019.05.15 12:01

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek szerdán, a lengyel WIG 0,3 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a prágai részvényindex előző napi záróértéke közelében jár. A magyar tőzsde emelkedik, a BUX 4 milliárd forintos forgalom és 300 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Richter a pénteki gyorsjelenést követő jelentős esés után felpattant ma, a Richter 2,2 százalékkal került ma feljebb, míg az OTP 1,2 százalékkal került ma feljebb.

Gyorsjelentés után esett nagyot a Raiffeisen árfolyama 2019.05.15 10:45

Szerdán tette közzé legfrissebb számait a Raiffeisen, a bank nettó kamatbevétele nagyjából az elemzői várakozásoknak megfelelően 825 millió lett az első negyedévben, míg a társaság a Reuters elemzői konszenzusa által várt nettó eredménynél 7 százalékkal alacsonyabb, 226 millió eurós nyereségről számolt be, az osztrák bankcsoport az első negyedévben a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva 43 százalékkal alacsonyabb eredményt ért el, főleg a nettó céltartalék-visszaírás eltűnése és a lengyelországi jelenlét leépítése miatt. A Raiffeisen árfolyama 3,6 százalékkal került ma lejjebb a társaság első negyedéves gyorsjelentése után.

Átlátszó: Mészáros Lőrinc elleni szankciókat készítenek elő Washingtonban 2019.05.15 10:30

Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre, írja közös cikkében a Wall Street Journal és az Átlátszó.

tovább a cikkhez...

Esik a Renault árfolyama 2019.05.15 10:20

A Nissan tegnap profit warningot tett közzé, a japán autógyártó az éves operatív eredményének 28 százalékos visszaesését vetítette előre, amelyet követően a Nissan árfolyama nagyot esett ma. A japán partnerének profit warningja után a Renault árfolyama is lejjebb került ma délelőtt, a francia autógyártó részvényei 3,3 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek 2019.05.15 09:50

A nagy hétfői esést követően a keddi kereskedésben felpattantak a tengerentúli tőzsdék, bár a tegnapi piaczárás felé közeledve a nap első felének lendülete alábbhagyott, az amerikai részvényindexek végül magabiztos emelkedéssel zárták a keddi kereskedés, a Dow és az S&P500 is 0,8 százalékkal került feljebb. A piaci szereplők továbbra is az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi csatározásaira fókuszáltak, Donald Trump pozitív hangvételű nyilatkozatai pedig enyhíthették a korábbi nap feszültségét, az amerikai elnök leszögezte, hogy érzése szerint a kereskedelmi tárgyalások ''nagyon sikeresek'' lesznek.

A tengerentúli tőzsdék keddi emelkedése után az irányadó ázsiai részvényindexek is erősödtek szerdán, annak ellenére is, hogy Kínából a várakozásokat alulmúló ipari termelési statisztika érkezett. A hongkongi tőzsde 0,7 százalékos erősödése mellett a sanghaji tőzsde 1,9 százalékkal került feljebb, míg a Nikkei 0,6 százalékkal került feljebb.

Az európai tőzsdék többsége mérsékelt erősödéssel vágott neki a hét harmadik napjának, a szerdai piacnyitástól távolodva azonban elfogyott a lendület, a kontinens irányadó részvényindexek lejjebb kerültek ma délelőtt, a DAX 0,3 százalékos esése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került lejjebb.

Az UniCredit és az ING is érdeklődik a Commerzbank iránt 2019.05.15 09:45

Miután a Deutsche Bankkal folytatott összeolvadási tárgyalások dugába dőltek, két komoly érdeklődő is megjelent a Commerzbanknál: az UniCredit és az ING is tanácsadókat fogadott a második legnagyobb német bank esetleges felvásárlásának megvizsgálására - számoltak be hírügynökségek.

tovább a cikkhez...

Gyorsjelentés után emelkedik az RWE árfolyama 2019.05.15 09:30

Szerdán tette közzé első negyedéves beszámolóját az RWE, a német áramtermelő társaság EBITDA-ja 70 százalékkal 510 millió euróra nőtt az első negyedévben a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, míg a Reuters elemzői várakozásai átlagosan 302 millió eurós EBITDA-t vártak, míg a társaság tisztított nettó eredménye 273 millió euró lett. A menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait, az RWE 2019-ben 1,2-1,5 milliárd eurós EBITDA mellett 300-600 millió eurós nettó eredményt vár, a társaság az idei év eredménye után 80 eurocentes osztalékot tervez fizetni. Az RWE árfolyama 1,5 százalékkal került feljebb ma reggel a cég gyorsjelentése után.

Emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén 2019.05.15 09:04

Emelkedéssel vágott neki a hét harmadik napjának a magyar tőzsde, a BUX 155 pontos plusz mellett 0,4 került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel. A Magyar Telekom és a Richter árfolyama stagnál, a Mol 0,6 százalékos emelkedése mellett az OTP 0,8 százalékkal került feljebb a szerdai piacnyitás után.

Csalódás a Raiffeisennél, Oroszország tovább hasít 2019.05.15 08:38

A Reuters 244 millió eurós elemzői konszenzusától 7%-kal elmaradó, 226 millió eurós adózás utáni nyereségről számolt be ma reggel a Raiffeisen Bank International. Az osztrák bankcsoport az első negyedévben az egy évvel korábbinál 43%-kal alacsonyabb eredményt ért el, főleg a nettó céltartalék-visszaírás eltűnése és a lengyelországi jelenlét leépítése miatt. A magyar leánybank 15 millió eurós profitot hozott, az orosz leánybank pedig ezúttal is a csoportszintű nyereség több mint felét szállította.

tovább a cikkhez...

Enyhülnek a félelmek, emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék 2019.05.15 08:23

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A jelentős hétfői esés után felpattantak kedden a tengerentúli tőzsdék, bár a keddi piaczárás felé közeledve a nap első felének lendülete alábbhagyott, az amerikai részvényindexek végül stabil emelkedéssel zárták a keddi kereskedést. A befektetők továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszáltak, hétfőn az amerikai elnök arról beszélt, hogy 3-4 héten belül kiderülhet, hogy a kereskedelmi egyeztetések sikeresek lesznek-e, Donald Trump hozzátette, hogy érzése szerint a tárgyalások ''nagyon sikeresek'' lesznek. A Dow végül 207 pontos emelkedést követően 0,8 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 1,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét második napját.

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 453 pontos esés mellett 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 3,2 százalékos esés után 12 050 forinton zárt, míg a Richter 1,8 százalékos esést követően 5 125 forinton fejezte be a hét második napját. A Mol mindemellett 1,7 százalékos erősödés után 3182 forinton zárt. A Magyar Telekom 5,3 százalékkal került ma lejjebb, azonban érdemes kiemelni, hogy a társaság részvényei ma forogtak először az osztalékszelvény nélkül, a Magyar Telekom által kifizetett 25,2 forintos osztalékkal korrigálva a telekomcég papírjai 0,3 százalékos emelkedéssel zárták volna a keddi kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Az amerikai részvényindexek keddi erősödése után az irányadó ázsiai részvényindexek is emelkedtek a hét harmadik napján, a Nikkei 0,5 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 1,9 százalékkal került feljebb, Ázsia más részein is pozitív hangulatban telt a keddi kereskedés, a dél-koreai Kospi 0,6 százalékkal került feljebb. A hangulatot a gyenge kínai makroadatok sem vetették vissza, miután az áprilisi ipari termelés a vártnál alacsonyabb ütemben, 5,4 százalékkal bővült év/év alapon, míg az áprilisi kiskereskedelmi eladások szintén a várakozásokat alulmúlva 7,2 százalékkal bővültek. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 45 pontos emelkedése 0,4 százalékos erősödést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírek mellett a vállalati gyorsjelentésekre és az Európából és az Egyesült Államokból beérkező makroadatokra fókuszálnak majd a befektetők.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán a KSH teszi közzé a hazai első negyedéves GDP első becslését, Németországból a Q1-es GDP első becslését publikálják, míg az euroövezetből az első negyedéves GDP-adat második becslése érkezik majd. Az Egyesült Államokból az áprilisi kiskereskedelmi eladási statisztikák mellett az áprilisra vonatkozó ipari termelési adatot publikálják majd.

Enyhülnek a félelmek, emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék

Szerdán teszi közzé beszámolóját többek között a Rába, az RWE és a Raiffeisen Bank is.

Enyhülnek a félelmek, emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Enyhülnek a félelmek, emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék

Rendkívüli osztalék jöhet az OTP-nél 2019.05.15 08:12

Az OTP vezetése egy év múlva tartja reálisnak extra osztalék kifizetését, hangzott el az elemzőknek tartott telefonkonferencián.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium